Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Niels Juel
Fregatten Niels Juel i Københavns havn.   

Standing NATO Maritime Group 1 

Danmark har i 2018 kommandoen over Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1).

Danmark har i hele 2018 kommandoen over den ene af NATO’s to stående flådestyrker ”Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1)”.

Fregatten Niels Juel indsættes som kommandoskib i første halvår af 2018, mens det fleksible støtteskib Esbern Snare bliver kommandoskib i andet halvår 2018.

SNMG1 er en del af NATO’s beredskab ”Very High Readiness Joint Task Force”. Det betyder, at styrken har et meget højt beredskab og skal kunne indsættes med kort frist i NATO-operationer.

SNMG’s formål er at vise en samlet tilstedeværelse og styrke i og omkring NATO’s fokusområder, hvor enhederne i SNMG 1 forventes at gennemføre maritime sikkerhedsoperationer i Østersøen, Nordsøen og det østlige Atlanterhav, ligesom styrken vil kunne deployeres til Middelhavet.

Flådestyrken gennemfører løbende øvelsesaktivitet, med det formål hele tiden at bevare et sammentømret højt operativt niveau.

Flådestyrken vil under dansk ledelse foruden det danske flagskib blandt andet bestå af krigsskibe fra Tyskland, Holland, Spanien, Norge, Canada og Portugal.
Sidst opdateret 15-01-2018 - kl. 13:45