Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 

Brandslukningskøretøj Flyvevåbnets brandslukningskøretøj, Crashtender, er et moderne brandslukningskøretøj som indgår i flyvestationernes baneberedskab. Den sendes ud til landingsbanen, så snart der er mistanke om, at der er brand eller fejl i og ved et fly.

Slukningsmidlet i Crashtenderen kan afgives fra en Tag-monitor som giver 3000 l/min og har en kastelængde på 72 meter. En mindre Bumper-monitor er placeret foran på køretøjet, giver 1000 l/min og har en kastelængde på 41 meter.

Derudover er køretøjet udstyret med front- og undervognsdyser, høj og lavtryksslanger, overtryksventilator, moderne frigørelsesværktøj, 7,5 meter lysmast med fire stk.1000w spots, generator, røgdykkerapparater og nødbehandlersudstyr inkl. AED hjertestarter.

Foruden på landingsbanen, kan det terrængående køretøj indsættes til alle former for brand/ulykke inde på flyvestationens område samt i særlige tilfælde tillige som assistance til civile myndigheder uden for forsvarets område.

Crashtenderen bemandes med en chauffør og to røgdykkere, men kan ved slukning og sikringsopgaver betjenes af én brandmand.

Se video om Crashtenderen på YouTube her.
Sidst opdateret 30-03-2016 - kl. 08:26