Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Bevogtnings- og grænsekontrolopgaver 

Den 8. september 2017 besluttede regeringen, at Forsvaret og Hjemmeværnet midlertidigt skal støtte politiet med bevogtnings- og grænsekontrolsopgaver for at frigive politibetjente. 

Forsvarets udvidede støtte til politiet omfatter både almindelig og særlig hjælp.

Almindelig hjælp

  • Hjemmeværnet bidrager til grænsekontrollen ved den tyske grænse med 145 soldater. (Hjemmeværnet har bidraget til grænsekontrollen siden juni 2016)
  • 11 personer fra Forsvaret bistår i fjerde kvartal af 2017 med at løse politiets opgaver (bl.a. fingeraftryk) i Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning, Frontex.Særlig hjælp

  • Forsvaret opstiller en bevogtnings- og transportenhed på cirka 75 soldater ved den tyske grænse, der kan bevogte frihedsberøvede og asylansøgere, herunder transportere disse til fremstilling, Røde Kors-centre eller andre relevante transportopgaver. Desuden skal soldaterne understøtte politiets kontrol af indrejsehjemmel mv. i forbindelse med togpassagerer. Frihedsberøvelse gennemføres af politiet, som også har den opgavemæssige ledelse på stedet.
  • Forsvaret støtter politiet med cirka 75 soldater til bevogtningsopgaver af en række objekter i Storkøbenhavn. Der vil være en polititjenestemand til stede vil alle objekterne, og politiet har den opgavemæssige ledelse på stederne
Sidst opdateret 13-12-2017 - kl. 14:32

Læs mere