Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Veteraner 
Faner til ære for Danmarks udsendte
Et fanekommando med repræsentanter fra værnene og andre myndigheder, der også udsender personel til internationale missioner, hylder veteraner på Flagdagen for Danmarks udsendte.  

Veteraner 

Omkring 60.000 veteraner har siden 1948 været udsendt til internationale missioner for Danmark. Alene siden 1992 har omkring 32.000 veteraner haft mere end 63.000 udsendelser. Se flere tal om veteraner og udsendelser her.

Veteraner, der har været udsendt på vegne af Danmark, har været med til at forebygge konflikter og krig. Veteraner har gjort en ekstraordinær indsats, for at Danmark har kunnet bidrage til at fremme en fredelig udvikling i verden med respekt for menneskerettighederne

De fleste veteraner vender hjem fra deres udsendelse uden mén, og en stor del endda styrket og beriget. En mindre del af veteranerne har behov for hjælp og støtte til håndtering af psykiske og sociale belastninger samt fysiske skader som følge af udsendelsen.

Forsvaret ønsker og arbejder for, at alle veteraner anerkendes for deres indsat, og at veteraner og deres pårørende støttes efter behov.

Forsvarets indsats for veteraner varetages af Veterancentret, der er indgangen til veteranområdet og tilbyder støtte til soldater, veteraner og pårørende. Forsvaret støtter og arbejder sammen med foreninger og organisationer, der på forskellige måder arbejder for veteraner.

Udsendte i parade på Flagdagen
Sidst opdateret 25-09-2019 - kl. 14:49

Fakta

Ved en veteran forstås en person, der – som enkeltperson eller i en enhed – har været udsendt i mindst én international operation.