Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Mød en kollega - uddannelse

Indholdsområde

 

Interviews

  ”Selvfølgelig er der ting, der virker sure første gang”

"Det var februar og sindssygt koldt," fortæller Stig, mens han tænker tilbage på sin første uge på reaktionsstyrkeuddannelsen. Hele delingen var på øvelse, og forholdene gav en del surmuleri i geledderne. 


Mere


 

”Når man har prøvet at stå med livet som indsats, så tør man lidt mere.”


Da Christoffer startede som værnepligtig i 2006, fandt han hurtigt ud af, at han ville blive hængende. Efter basisuddannelsen sprang han hastigt videre til en uddannelse i reaktionsstyrkerne med udsendelse til Irak, og så var det tid til at blive sergent.


Mere

 

  ”Hvilke andre arbejdspladser kan tilbyde en tur i propelfly”

Det kræver alligevel et særligt mod som 36-årig at droppe sin civile karriere for at gå i lære i Forsvaret. Især når det indebærer fire måneders hård, fysisk basisuddannelse, inden man får lov at starte på sin læretid. Reaktionen har da også gjort indtryk, fortæller Hellemai.


Mere

 

  ”Hold da kæft, her vil jeg tilbage til”

Selvom det er ni år siden, Jens blev optaget på uddannelsen til Siriuspatruljen , så husker han tydeligt første gang, han skulle pakke hundeslæden.


Mere

 

  ”Og så synes jeg, afghanerne er ret seje”

Egentlig er Julie slet ikke til sprog. I gymnasiet var yndlingsfagene fysik og matematik, og drømmejobbet hed ingeniør. Da hendes storebror vendte hjem fra sin anden udsendelse, blev hun imidlertid tændt på ideen om at rejse ud.


Mere