Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Træning og forberedelse
 

Efter Forsvarets Dag 

 

TRÆNING OG FORBEREDELSE

Her kan du få hjælp til at strukturere en træningsopstart, således at du undgår skader, og sikrer at du får trænet de vigtigste muskler.

 

Programmet er baseret på et tre måneders forløb og vil bringe dig i stand til at gennemføre de tests som Forsvaret anvender.

Det skal understreges, at der efter tre måneders træning ikke er garanti for, at du nødvendigvis kan bestå testen, eftersom dette afhænger af din nuværende kondition og muskelstyrke. Men det vil give Forsvaret en bedre udgangssituation for at udarbejde et træningsprogram specielt til dig og dermed øge dine muligheder for at kunne bestå testen.Hvis du går med tanker om at blive i Forsvaret eller evt. udsendes i international tjeneste er det et krav at du kan honorere bestemte fysiske prøver.

Opstarten vil for nogen være meget let, men det er bedre at starte med træningspas, der er for lette for derved at undgå overbelastningsskader. Hvis du ikke kan løbe pga. en skade, kan kredsløbet også trænes ved fx at cykle, ro eller svømme.

Kredsløbstræningen på denne side er baseret på løbetræning, idet det er den hyppigst anvendte træningsform i Forsvaret.

Vigtigt!
Varm altid op inden du begynder at træne og afslut med at udstrække/udspænde musklerne efter endt træning.

Forsvarets basiskrav og træningsplan        
ÆNDRING AF HELBREDSTILSTAND

Hvis du efter at have været på Forsvarets Dag, mener at have helbredsmæssige forhold der kan ændre din egnethed til værnepligtstjeneste, kan du ansøge om en fornyet session.

Du kan downloade ansøgningsskemaer her
UDSÆTTELSE AF VÆRNEPLIGTSTJENESTEN


Som hovedregel kan du, hvis du er under 26 år, få udsættelse med værnepligtstjenesten hvis du enten:

 

  • Er under uddannelse
  • Har fast bopæl samt erhverv i udlandet
  • Har andre ”særlige” grunde

Hvis du er over 26 år kan du som hovedregel kun få udsættelse hvis det har væsentlig betydning for din eller dine pårørendes velfærd.

Hvis du søger om udsættelse, skal du:

  • Udførlige begrundelser, hvorfor du søger, samt
  • Vedlægge dokumentation fx kopi af uddannelsesaftale eller udtalelse om studieaktivitetBESØGSDAG


Besøgsdage afholdes på tjenestestedet som du er indkaldt til. Du kan se mere information her: www.besoegsdag.dk

Cirka en gang om året holder Beredskabsstyrelsen Åbent Hus-arrangementer ved de enkelte beredskabscentre.  Åbent hus-arrangementerne er for alle interesserede. Her kan man se materiel og faciliteter og møde værnepligtige og befalingsmænd.

Hold øje med www.beredskab.dk for mere information.

Garderkaserne

 


 


HVORNÅR FÅR JEG INDKALDELSESORDREN?


Du vil ca. 3 måneder før indkaldelsen til Forsvaret modtage din indkaldelsesordre. Indkaldelsesordren sendes til din digitale postkasse (e-boks/borger.dk). Det er derfor vigtigt, at du kigger i din digitale postkasse.

Er du blevet indkaldt til aftjening af værnepligt ved Beredskabsstyrelsen, eller har du lavet en aftale om værnepligt ved Beredskabsstyrelsen, vil du senest 2 måneder før din mødedato modtage en indkaldelsesordre med posten. SPØRGSMÅL OG SVAR


Jeg har lavet aftale om værnepligtstjeneste, men jeg har fortrudt. Hvad kan jeg gøre?

Hvis det er mere en 4 uger siden du har indgået en aftale om værnepligtstjeneste har du givet afkald på dit eventuelle frinummer, og aftalen kan dermed ikke ophæves. Du har stadig mulighed for at søge om udsættelse med værnepligtstjenestene hvis du opfylder kravene til udsættelse.
Kvinder kan dog opsige deres aftale helt frem til mødedagen.

Hvornår bliver jeg indkaldt til værnepligt?
Du vil modtage en indkaldelsesordre til at møde på tjenestestedet ca. 3 måneder før tjenestens start.


Hvordan forbereder jeg mig bedst muligt på værnepligt?
For at undgå, at du måske sendes hjem før tid, er det vigtigt, at du forbereder dig på værnepligtstjenesten ved at være i god form.

Hvor kan jeg finde mere dybdegående info om mit kommende tjenestested?
Mange af tjenestestederne har deres egen hjemmeside på internettet hvor du kan finde flere oplysninger. Derudover vil du ca. 1 måned før du skal møde modtage en velkomstskrivelse med praktiske oplysninger fra tjenestestedet.


Jeg er militærnægter, men trak måske/skal-nummer. Hvad gør jeg?
Du skal afvente svar på, hvad det nummer du har trukket kommer til at betyde for dig. Hvis du bliver indkaldt til aftjening af værnepligt og vil være militærnægter, kan du finde mere information her www.militaernaegter.dk


Til top