Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Kvinder i Forsvaret
 

Ofte stillede spørgsmål 

 

Hvad er forskellen på Inspirationsdag og Forsvarets Dag?

Inspirationsdag
Inspirationsdag for Kvinder er en inspirationsdag udelukkende for interesserede kvinder. I dag er der ikke værnepligt for kvinder. Kvinder kan ansættes, og gøre tjeneste på værnepligtslignende hvilkår. Er man som kvinde i tvivl om en værnepligtsuddannelse er det rigtige at gøre, kan man få en indføring i indholdet, og tale med andre værnepligtige og fastansatte kvinder i Forsvaret og blive mere oplyst om en værnepligtsuddannelse, herunder også en videre karriere i Forsvaret.

 

Forsvarets Dag
Forsvarets Dag erstatter det, der tidligere hed session. Her afgøres det, om man er egnet til værnepligtstjeneste. Alle mænd skal sessionsbehandles, hvor det for kvinder er et tilbud.
Er det ikke hårdt rent fysisk?

Til Inspirationsdag for Kvinder får du en smagsprøve på, hvad vil sige at aftjene sin værnepligt. Under selve værnepligten skal du forvente at deltage i en del fysiske opgaver, herunder kunne gå march ture med fuld oppakning, bære våben osv.. Der vil være idrætslektioner undervejs, hvor man også lærer hvilke muskler der er gode at træne.Er der en løbetest?


Der er ingen løbetest forud for opstart, men det vil være meget fornuftigt at træne sig op inden start på værnepligtstjenesten.Hvor meget vejer en rygsæk - når man skal på felttur?


Det er meget forskelligt og afhænger af opgaven. En taske på omkring de 15-20 kg. kan forventes. På Inspirationsdage for Kvinder, kan belastningen afprøves ved at bære en fyldt infanteri rygsæk.Kan man blive udsendt som værnepligtigt?


Nej. Man bliver ikke udsendt som værnepligtig. Hvis udsendelse ønskes, bør Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse (HRU) eller en sergentuddannelse overvejes.Kan man få en militær uddannelse, hvor man ikke skal udsendes?


Ansættes man i Forsvaret kan man afhængigt af kontrakten acceptere at blive udsendt, hvis det bliver aktuelt.

Skal kvinder udsendes?


Ansættes man i Forsvaret kan man afhængig af kontrakten acceptere at blive udsendt hvis det bliver aktuel – uanset køn.

Bor mænd og kvinder sammen?


I Hæren er der indført kønsfælles indkvartering. Giver det anledning til udfordringer af f.eks. religiøse eller personlige årsager, kan der aftales særlige vilkår ved tjenestestederne..

Hvornår og hvor hurtigt kan jeg komme på Forsvarets Dag?


I det år man fylder 18, fremsendes en invitation til deltagelse på Forsvarets Dag og på Inspirationsdag for Kvinder via e-boks. Man kan blive sessionsbehandlet i det kalenderår man fylder 18. Læs nærmere på www.forsvaretsdag.dk.

Er der en fysisk test på Forsvarets Dag?


Nej. Adgangskravet til at blive værnepligtig er, at du bliver erklæret enten ”begrænset egnet” eller ”egnet” på Forsvarets dag.

Hvor høj skal man være?


Man skal være minimum 155 cm. Der er dog særlige krav til højden ved Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentets Hesteskadron. Læs nærmere på www.forsvaretsdag.dk

Må man have langt hår?


Ja. Dog kan man blive bedt om at benytte udleveret hårnet.

Har man fri i weekenderne?


Som udgangspunkt har man fri i weekenderne. Dog kan der forekomme enkelte weekender, hvor der kan være vagttjeneste og/eller forlænget tjeneste.

Hvad nu hvis man har børn?


Det er ikke muligt at medbringe børn under uddannelsen. Forsvaret har ingen aftaler om børnepasning.

Hvad sker der hvis man bliver gravid?


Man fortsætter tjenesten, indtil lægen vurderer andet.


Til top

 

Sidst opdateret 04-12-2017 - kl. 08:39

Ansøg om at komme på Forsvarets Dag

Download ansøgningsskema

Inspirationsdag for Kvinder
Mød os på facebook - få svar på dine spørgsmål, se billeder fraBesøg Forsvarets uddannelser på Facebook events, film og meget mere!
Kvinder i forsvaret