Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte.
Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet.

Dagen markeres ved et officielt arrangement i København med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet, mindegudstjeneste i Holmens Kirke for danskere faldet i international tjeneste og parade på Christiansborg Slotsplads med veteraner, der har været udsendt indenfor det seneste år, samt en reception i Rigsdagsgården med Folketinget som vært. 

Flagdagen markeres også ved arrangementer rundt om i hele landet, hvor kommuner, soldater- og marineforeninger og veteranforeninger hylder alle dem, der har været udsendt for Danmark. Flagdagen blev afholdt første gang i 2009.  


Det officielle Danmark lægger kranse

Kronprinsparret lægger en krans

Forsvarsministeren taler

Statsministeren taler

Ankomst og sang

Mindehøjtidelighed i Oksbøl

Fakta om veteraner mv.Veterancenteret har udarbejdet et faktaark om veteraner og internationale udsendelser, om skadede veteraner og deres familier og om veterancenterets forebyggende arbejde. 

Hent faktaarket

Flagdagsmagasinet

Folk & Sikkerhed har udgivet Flagdagsmagasinet 2020. Temaet i året magasin er anerkendelse af de udsendte. Find magasinet her:

Links