Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 

Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte.
Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politiet, Udenrigsministeriet og Sundhedsvæsenet.

Dagen markeres ved et officielt arrangement i København med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet, mindegudstjeneste i Holmens Kirke for danskere faldet i international tjeneste og parade på Christiansborg Slotsplads med veteraner, der har været udsendt indenfor det seneste år, samt en reception i Rigsdagsgården med Folketinget som vært. 

Flagdagen markeres også ved arrangementer rundt om i hele landet, hvor kommuner, soldater- og marineforeninger og veteranforeninger hylder alle dem, der har været udsendt for Danmark. Flagdagen blev afholdt første gang i 2009.  


Program

På grund af covid-19 situationen gennemføres Flagdagen for Danmarks Udsendte i 2020 i et justeret format. Paraden for årets udsendte på Christiansborg Slotsplads og den efterfølgende reception er aflyst.

Kl. 12.00 - 13.15: Mindehøjtidelighed ved monumentet på Kastellet med kranselægning, musik og taler. Arrangementet er kun for inviterede, men det er muligt at overvære mindehøjtideligheden fra voldene på Kastellet.

Kl. 14.30 - 15.45:
Gudstjeneste i Holmens Kirke (kun for inviterede)

Næsten alle kommuner i Danmark markerer flagdagen ved lokale arrangementer. Oplysninger om de lokale arrangementer findes på flagdagen.dk.

Fakta om veteraner mv.Veterancenteret har udarbejdet en side med fakta om veteraner og internationale udsendelser, om skadede veteraner og deres familier og om veterancenterets forebyggende arbejde. 

Gå til faktasiden.  

Links