Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Peter Bartram taler på Slotspladsen
Forsvarschef general Peter Bartram holder tale på Christiansborgs Slotsplads på Flagdag for Danmarks Udsendte.

Danmarks udsendte hyldes og mindes

Den 5.september 2016 er Flagdag for Danmarks Udsendte. På Flagdagen anerkendes Danmarks udsendte for den indsats, de har ydet for Danmark. Det er ottende gang, Flagdagen afholdes

Den officielle fejring af de udsendte indledes kl. 12.00, hvor der gennemføres en kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Her opstilles en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Kongehuset, folkevalgte, ledelsen fra de udsendende myndigheder og pårørende og efterladte til udsendte deltager.

De faldne mindes
Tidligt på eftermiddagen er der mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Ved mindegudstjenesten deltager Kongehuset, medlemmer af regeringen og Folketinget, samt ledelsen fra de myndigheder, der har udsendt medarbejdere til de internationale missioner. 

Efter mindegudstjenesten er der parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot. Soldater, hjemmeværnsfolk, beredskabsfolk og politibetjente, der har været udsendt i det forgangne år stiller op til parade sammen med en æreskommando fra den Kongelige Livgarde. Veteranforeningerne stiller med faner. Statsminister Lars Løkke, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og forsvarschef general Peter Bartram taler. Folketingets formand Pia Kjærsgaard byder veteraner og gæster velkommen til reception.

- I år fejrer vi flagdag for Danmarks Udsendte for 8. gang. Flagdagen markeres i København og i mere end 80 kommuner over hele landet. Det er min oplevelse, at flagdagen er blevet netop den begivenhed og tradition, som vi ønskede ved den første flagdag i 2009. Flagdagen er en anderkendelse af udsendte soldaterne og deres pårørende, og det er også en anledning til at sende en særlig tanke til de soldater, der kom hjem med skader og til dem som betalte den højeste pris. Den store opbakning viser Danmarks støtte til vores soldater og til Forsvarets internationale indsats. Det er jeg glad for. De udsendte fortjener vores alles taknemmelighed, og jeg vil gerne opfordre alle til at deltage i et af de mange arrangementer landet over i morgen, siger Forsvarschef general Peter Bartram

Efter paraden er Folketinget vært ved en reception for det seneste års udsendte i Rigsdagsgården. Ministre og folketingsmedlemmer deltager i receptionen, hvor de vil have mulighed for at tale med Danmarks udsendte.