Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Dansk rådgiver på det internationale træningscenter for fredsstøttende operationer i Kenya
Rådgiver ved det danske flag på International Peace Support Training Centre i Nairobi i Kenya.  

Kapacitetsopbygning i Østafrika 

Danmark og de nordiske lande har i omkring ti år støttet opbygningen af både flåde- og landstyrker i de Østafrikanske lande. Formålet er at højne de lokale militære styrkers niveau, så de selv kan klare sikkerhedspolitiske problemer i regionen. Det kan være igennem bidrag til FN-missioner i området eller ved at løse opgaver sammen med landene i Den Afrikanske Union.

Finansieringen til kapacitetsopbygningen kommer fra Freds- og Stabiliseringsfonden. Det er en årlig bevilling på 150 mio. kr. til samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet om stabiliseringsarbejder i Pakistan, Afghanistan, Europa og Østafrika.

I Østafrika er midlerne især brugt til kampen mod pirateri, støtte og uddannelse til kystvagter i Adenbugten og ikke mindst støtte til Kenyas flåde. Danmark og de øvrige nordiske lande har også støttet de østafrikanske landes opbygning af East African Standby Forces (EASF), som på fjorten dage skal kunne rykke ind og lægge en dæmper på lokale konflikter. Det danske bidrag til EASF er blevet afsluttet i 2019. 
 

Kenyanske officerer i skibssimulator
Flådeofficerer fra Kenya i skibssimulatoren på Søværnets Officersskole i 2014. Nu har den kenyanske flåde sin egen simulator.

Danmark har en officer udstationeret i Kenya som rådgiver for den kenyanske flåde.
Sidst opdateret 26-05-2020 - kl. 14:33

Danmarks støtter Kenyas flåde

Fakta

Rådgivere fra Forsvaret er udsendt i rammen af Freds- og Stabiliseringsfonden og er en del af det regionale stabiliseringsprogram for Afrikas Horn. Rådgiverne støtter initiativer til opbygning af sikkerhedsstyrker og samarbejder bilateralt med Kenya.

Grundlag

Læs om baggrunden for indsatsen i Østafrika på Forsvarsministeriets hjemmeside:

Forsvarets indsats i Afrika


Forsvarets samtænkte stabiliseringsindsatser