Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Charles de Gaulle
Hangarskibet Charles de Gaulle i havn i Toulon fotograferet fra Niels Juel. 

Beskyttelse af fransk hangarskib 

Den danske fregat Niels Juel er i perioden fra den 4. marts og frem til 27. april 2019 med til at beskytte det franske hangarskib Charles de Gaulle.

Den danske fregat varetager luftrumskontrolopgaver omkring hangarskibsgruppen, herunder kontrol med flytrafik til og fra hangarskibet.

Hangarskibsgruppen opererer i den østlige del af Middelhavet, Det Røde Hav, Adenbugten, den nordlige del af Det Indiske Ocean ned til omkring Seychellerne og Den Persiske Golf.

Hangarsskibsgruppen består af hangarskibet Charles de Gaulle og derudover to franske eskorteskibe, en fransk ubåd og et fransk forsyningstankskib (tankskib). Hangarskibsgruppen modtager desuden støtte fra en britisk destroyer og en portugisisk fregat. Hertil kommer ca. 30 skibsbaserede fly og helikoptere.

Niels Juel er en del af Forsvarets Iver Huitfeldt-klasse og er bevæbnet med missiler, torpedoer og kanoner til bekæmpelse af luft-, overflade- og undervandsmål samt et Air Control Element fra Flyvevåbnet, der kan kontrollere flytrafik. Desuden medbringes en EH101-helikopter, der også kan medvirke til transport af gods og personel. Fregattens besætning omfatter op til 160 personer.

Helikopterdækket på Niels Juel
Niels Juel har på opgaven med Charles de Gaulle en EH-101 helikopter med, der blandt andet kan bruges til transportopgaver.

Sidst opdateret 15-03-2019 - kl. 13:04

Niels Juel beskytter Charles de Gaulle

Fakta

Fregatten Niels Juel indgår i marts og april 2019 i en fransk hangarskibsgruppe og medvirker til at beskytte hangarskibet Charles de Gaulle. Besætningen på Niels Juel er på op til 160 mand.