Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
sts
 

Søværnets Taktiske Stab 

Søværnets Taktiske Stab (STS) uddanner, træner og fører maritime styrker i fred, krise og krig. Staben kan udsendes globalt og lede nationale eller internationale operationer på Task Group Niveau, det vil sige som kommandostab for en flådestyrke. Staben kan også bidrage med personel, der udsendes enkeltvis til andre maritime kommandostabe.

STS har ikke skibe permanent tilknyttet, men leder maritime styrker, der kan være sammensat af danske eller internationale flådeskibe og fly, afhængigt af opgaven. STS leder den maritime styrke fra et kommandoskib, som er en del af den pågældende styrke. Internationalt er STS kendt som Danish Task Group (DATG).

STS skriver også doktriner for maritime operationer og har ansvar for at godkende Søværnets enheder, der skal udsendes som en del af en flådestyrke i internationale operationer. STS bidrager også med undervisning og foredrag, først og fremmest i Søværnet.

STS har desuden et tæt samarbejde med Hæren, Flyvevåbnet. Specialoperationsstyrkerne, Arktisk Kommando og Beredskabsstyrelsen.

Vælg menuerne til venstre for mere information.

 

Sidst opdateret 01-06-2016 - kl. 10:47

STS Våbenskjold

STS Våbenskjold

Kontakt

Søværnets Taktiske Stab
Flådestation Korsør
Sylowsvej
4220 Korsør

Telefon: 72 85 53 00
E-mail: sts-myn@mil.dk