Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
uddannelse
 

Uddannelse 

På denne side kan du læse om, hvordan uddannelsen til MP’er forløber, samt hvordan den ruster dig til et fremtidigt virke som politiautoritet i Forsvaret. Vi bestræber os på denne side på at give dig de bedste forudsætninger, inden du evt. søger optagelse på Militærpolitiets grunduddannelse, så du kan forberede dig optimalt samt får et reelt billede af livet som elev hos MP. Militærpolitiet er værnsfælles, hvilket betyder vi støtter både hæren, søværnet og flyvevåbnet. MP's grunduddannelse kan søges af personel fra alle tre værn. 

På vores grunduddannelse bliver du trænet til både at være en dygtig soldat samt til at være den juridiske autoritet i Forsvaret. Vi forbereder dig på virket som både soldat og politi og lærer dig at begå dig, til du senere får den røde baret.
Grunduddannelsen foregår ved Trænregimentet i Aalborg. Det er en korporalsuddannelse og har til formål at give dig det retslige overblik, de soldatermæssige færdigheder og den fysiske styrke, der skal til for at agere som en militær politimyndighed.

Befalingsmænd (fortrinsvis sergenter) kan også søge Militærpolitiets grunduddannelse og vil i perioder under uddannelsen blive brugt som operative førere under uddannelsen. Løn og grad bibeholdes under uddannelsen. Befalingsmænd der gennemfører MP Grunduddannelsen vil efter MP Grunduddannelsen blive brugt som befalingsmænd i de operative MP kompagnier.

MP's grunduddannelse er arbejdstidsneutral, hvilket betyder at du ikke optjener overarbejde, herunder øvelsestillæg, under uddannelsen.
 
Hvis du er interesseret i at blive en del af MP-familien, så tryk dig igennem menuen for at få mere at vide om optagelsen, uddannelsen mm. 
Sidst opdateret 21-08-2020 - kl. 10:41

Militærpolitiets mærke

Kontakt

Adresse: 
Militærpolitiet
Aalborg Kaserner
Gl. Høvej 34
9400 Nørresundby

E-mail:
trr-ktp-mp@fiin.dk

Militærpolitisoldat

Du kan læse mere om uddannelsen via dette link