Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
MP
 

Bevogtningsspecialisternes 2. uge 

15-05-2017 - kl. 15:00

Endnu en vellykket uddannelses uge er nu overstået for vores bevogtningsspecialister hold 1-2 på MP station Danmark.

Mandag morgen startede stille ud med en introduktion af chefen, C.C. Mørk, der bød eleverne velkommen til enheden, og oplyste om organisationens overordnede sammensætning og opgaver.

Efterfølgende var det tilbage på skydebanen for at genoptage de spændende skydninger med henblik på at kunne bestå kontrolskydning 6, en skydeprøve der er forudsætningsgivende for at kunne bestride bevogtningsspecialistens opgaver.

Instruktør oversergent Hartvig var endnu engang godt forberedt, med masser af overskud og god vejledning, der gav eleverne god mulighed for at forbedre deres evner. Og så var det selvfølgelig heller ikke en dårlig ting at vejret var strålende til sådan en aktivitet.

Tirsdag og onsdag forløb ligeledes med godt vejr, og gode skydninger. Niveauet blev hævet en del og afstanden på skydningerne bevægede sig længere væk fra 10-15 meter skydninger og lå nu meget fast på de 25, der også er kravet til den gældende kontrolskydning. Det så godt ud for specialisterne, og instruktøren virkede tilfreds ved ugens resultater.

Idræt var også på ugens program, da dette ligeledes er et krav til at gennemføre uddannelsen, og det havde uddannet testleder sergent C.L.Leth også lagt vægt i, i sine træningsprogrammer.
Her blev samtlige muskler i coren trænet igennem i et velovervejet cirkeltræningsprogram om tirsdagen, for derefter at gennemgå prøven onsdag, og bruge denne til forberedende træning op til torsdagens afsluttende test, hvor alle elever skulle vise sig at bestå, og have vist sit fysiske værd til den afgørende prøve, der vil finde sted i Karup, den efterfølgende mandag.

Førstehjælpsuddannelsen stod sergent C.L.Leth ligeledes for, da dette også vil blive relevant på stationerne. Der blev gennemgået relevansen i at kunne førstehjælpens fire hovedpunkter, og så blev de vigtigste elementer gennemgået, alt fra små skrammer, til hjerte-lungeredning, psykisk førstehjælp og åbne knoglebrud.

Tirsdag var stationslederen fra  København, chefsergent A. Karsberg, en tur forbi, for at byde velkommen til enheden og MP station  København. Han gennemgik stationens opgaver, samt fordeling af personel på de forskellige opgaver og arbejdstider.

Torsdag kunne eleverne så gå på tidlig weekend efter en intensiv og lærerig uge. De føler sig godt rustet til næste uges videre uddannelsesforløb i Karup og bryder hermed båndende til MP station Danmark i Aalborg.