Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 


KIRKEN

Kastelskirken er sognekirke for alle i Kastels sogn. I Kastels sogn bor der næsten 7000 mennesker. Sognet dækker Indre Østerbro og Langelinie området. De ansatte ved Forsvaret, som har en tilknytning til Kastellet, kan også bruge kirken, som ejes af Forsvaret. For mange militærfolk og deres familier danner Kastelskirken rammen om livets højtider.

Bygningens historie
Kirken stod færdigbygget i 1704 i stram barokstil. Første grundsten blev lagt helt tilbage i 1703 under ledelse af "entreprenør" Domenico Pelli og kirken blev indviet året efter den 26. november på festlig vis med instrumental musik m.m. Udvendig bærer bygningen ikke præg af at være en kirke, kun korset på vejrhanen røber, at dette er Guds hus. Et særpræg ved Kastelskirken er den arrestbygning, der i 1725 blev bygget bag på kirken. I arresten sad statsfanger, heriblandt JF Struensee og dr. JJ Dampe. Statsfanger sad på kongens nåde.

Fra 1985-1987 var kirken genstand for en gennemgribende restaurering, hvor kirkerummet i udstrakt grad blev ført tilbage til sin oprindelige skikkelse fra 1704.

Se Kastelskirken egen hjemmeside www.kastelskirken.dk for mere information.