Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Årets læreplads
Regimentschefen og lærlingesektionen var med, da IT-sektionen i dag fik overrakt diplomet som Årets Læreplads ved TechCollege Aalborg 

IT-sektionen kåret som Årets Læreplads hos TechCollege Aalborg 

Fredag fik IT-sektionen overrakt diplomet som Årets Læreplads efter at være blevet indstillet af deres IT-supporter lærling.

04-11-2016 - kl. 10:35
Fredag fik IT-sektionen ved Trænregimentet overrakt diplomet som årets læreplads hos TechCollege Aalborg.

IT-sektionen blev indstillet til Årets Læreplads af deres elev Thomas á Rogvi, der er i lære som IT-supporter. Han begrundede blandt andet indstillingen med det gode forhold til kollegaerne: - Vi er altid, både i og uden for arbejdstiden, inviteret med til arrangementer på arbejdet, for eksempel DHL stafet i Aalborg. Derudover dyrker vi fælles idræt og bruger øvelsesterrænet til mountainbiketure.

Thomas á Rogvi
Thomas i IT-sektionens værksted

Ud over samværet med kollegaerne er Thomas glad for den personlige og faglige udvikling, han har haft igennem sin læretid. - Jeg er blevet serviceminded og mere åben og bedre til at snakke med fremmede mennesker. Når jeg har brug for at lære nyt, kan jeg ofte bruge noget af arbejdstiden på det, og hvis jeg vil fordybe mig i for eksempel Windows Server, sætter vi én op, som jeg kan bruge.

Skrevet fra hjertet
Trænregimentets IT-sektion blev valgt blandt 30 indstillede virksomheder. Praktikcenterchef Per Dennis Kristensen fra TechCollege Aalborg begrundede valget med, at man i indstillingen kunne mærke, hvor meget lærepladsen betød for Thomas og for hans sociale og faglige udvikling, -Dommerkomitéen har lagt vægt på, at den er skrevet fra hjertet.

Ud over diplomet fik IT-sektionen overrakt et litografi af Erik Bille Christiansens maleri ”På den store klinge” sammen med en bog om kunstneren og en æske karameller.
 
Lærlingen skal være en del af holdet
Oversergent Dan Hrab fra Trænregimentets IT-sektion er glad for, at sektionen blev valgt som årets læreplads ved TechCollege Aalborg. – Jeg har før hørt skrækeksempler om lærlinge, der er blevet brugt til forefaldende arbejde i stedet for, at firmaet tog hånd om deres faglige udvikling.
Da vi skulle have lærlinge her på stedet, ville vi fra starten gerne vise, at de skulle være en del af den faste medarbejderstab. Vi forsøger at give vores to lærlinge rammer og opgaver, som de kan varetage selvstændigt, afhængigt af hvor langt de er i deres uddannelse, og så er de med til alle afdelingsmøder, hvor vi motiverer dem til at byde ind med problemer og løsninger, fortæller Dan. - Og da Thomas i forvejen har en uddannelse som webintegrator og kan lave hjemmesider, har vi fået en ny og forbedret logonside til vores trådløse netværk.

Dan og Thomas
Dan og Thomas foran IT-sektionen. Efter uddannelsen planlægger Thomas at tage konstabeluddannelsen, så han fremover skal arbejde i uniform.

Ingen skal sidde foran computeren i frokostpausen

Dan er daglig leder for fire IT-supportere og to lærlinge. Sammen servicerer de omkring 1.400 brugere. - Vi er en lille sektion i et stort regiment, så vi vægter det sociale meget højt. Frokostpausen skal helst foregå sammen, og ikke isoleret foran computeren. Og selvom vores lærlinge i princippet er civile, og dermed ikke skal bestå Forsvarets fysiske tests, så forsøger vi at lokke dem med til idræt og mikrotræning på gangen. Samtidig er det vigtigt for os, at der skal være plads til at lave fejl. De fleste mennesker ved godt, når de har lavet en fejl, og i stedet for at skælde ud, forsøger vi, at vende fejlen til noget positivt og lære af den.

Hæren er en anderledes læreplads

- Hærens enheder er gode til at tage hånd om- og udvikle lærlingene, fortæller seniorsergent Birgitte Bæk Larsen, der er leder for lærlingesektionen i Hæren. Birgitte varetager den daglige administration af de 43 lærlinge og elever, som Hæren har i dag.
Hæren har lærlinge og elever ansat indenfor otte forskellige fagretninger. Hæren har lærepladser i alt lige fra IT-supportere og lastbilmekanikere i hele landet, til beslagsmede og sadelmagere ved Gardehusarregimentets Hesteeskadron i Slagelse.

- Hæren er et anderledes og attraktivt uddannelsessted for civile lærlinge og elever. Vi tilbyder lærepladser med høj faglighed, og vi prioriterer det sociale meget højt. Det er vigtigt for os, at vores lærlinge og elever føler, at de er ”en del af holdet”. For eksempel deltager de i fysisktræning, skydning og andre aktiviteter sammen med resten af enheden. Det er vigtigt for os, at de bliver en integreret del af den militære dagligdag.

- Vi håber, at vi kan skabe så gode rammer, at vores lærlinge og elever ønsker en fastansættelse som militæransat efter endt uddannelse, fortæller Birgitte Bæk Larsen.

Arbejde på værkstedet
Det har været vigtigt for alle i IT-sektionen, at lærlinge skal arbejde på lige fod med de fastansatte

Fokus på de gode lærepladser
Erhvervsskolerne har hvert år siden 1999 uddelt priser til årets lærepladser for sætte fokus på lærepladser og lærlinge. Og det er ikke første gang, at Forsvaret bliver nævnt som et godt sted at være i lære. I 2012 blev Air Control Wing i Karup valgt til årets læreplads af Danske Erhvervsskoler, også indstillet af en IT-supporter lærling.

Ved at blive valgt til årets læreplads ved TechCollege Aalborg er Trænregimentet indstillet til årets læreplads i Danmark, der afsløres den 17. november.