Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

3 CBRN & KONSTBTN 

Specialisterne. Det kunne lyde som en ny DR dramaserie, men det kunne også dække over hvad 3 CBRN & Konstruktionsbataljon omfatter.
Bataljonen varetager tre af ingeniørvåbnets fem specialer, herunder områder CBRN (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear), konstruktion og GEO (Geospatial).

Bataljonen og dens enheder er værnsfælles og løser derfor opgaver for hele Forsvaret. Derudover løser bataljonen flere opgaver for det civile samfund.
Bataljonen er udelukkende bemandet af fastansatte medarbejdere (stående reaktionssyrke - SRS) og har 286 professionelle soldater fordelt på to kompagnier.

Bataljonen omfatter staben, 3. Konstruktionskompagni (3 KONSTKMP) og 4. CBRN & Geokompagni (4 CBRN-&GEOKMP). De to kompagnier har soldater med særlig og langvarige uddannelser indenfor de nævnte specialer.

CBRN: Der på flyverjysk betyder: Chemical, Biological, Radiological and Nuclear. Vi har enheder der kan spore, bestemme, afmærke, alarmere, rense og rådgive indenfor ovenstående emner. CBRNKMP har følgende kapaciteter: CBRN OPK, SAMP TEAM, CENT og DECON SEK. For nyligt har flere af elementerne været indsat i OP REC SYR (2014) og OP REC LIB (2016), hvor de var med til at fjerne kemiske stoffer fra Syrien og Libyen.

KONST: Udfører konstruktionstjeneste for alle enheder i Forsvaret. KONSTKMP har følgende kapaciteter: KONSTDEL, MASKDEL, MASK(T)SEK, LEJRDEL og INFRADEL. Opgaverne spænder bredt, såsom etablering, flytning, drift og vedligeholdelse af infrastruktur. Ligeledes er KONST altid med når der skal etableres lejr i internationale operationer. Enheden har været indsat på Grønland, Irak, Afghanistan, Tyrkiet, Mali m.m.

GEO: Arbejdsområder er validering og fabrikering af kortgrundlag, samt elektronisk opdatering af kortmaterialer. Enheden har siden 2014 haft et bidrag til missionen i Mali.

Besøg os på vores facebook: 3 CBRN & Konstruktionsbataljon
Sidst opdateret 13-09-2018 - kl. 07:17

Heraldisk mærke

 

3 CBRN & KONSTBTN
Skive Kaserne, bygning 6
Sdr. Boulevard 15
7800 Skive

Chef
Oberstløjtnant
Kasper Leonhard Hovgaard
Tlf.: 7282 5301
Mobil:

Næstkommanderende
Major 
Thomas Bo Ervolder
Tlf.: 7282 5302
Mobil: 4193 3678

Administrationskontor
Tlf.: 7282 5311 /
7282 5312