Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Vagtkompagniet Den Kongelige Livgarde 
Livgardens Kaserne
Livgardens Kaserne 

Velkommen til Vagtkompagniets hjemmeside 

Vagtkompagniet er beliggende på Gothersgade i København for foden af Rosenborg Slot og med udsigt til Kongens Have. Her har Den Kongelige Livgarde været at finde siden 1786, da Livgardens Kaserne stod klar. Inden da var garderne indkvarteret hos private rundt om i København.

Chef Vagtkompagniet
Chef Vagtkompagniet, major H. C. N. Rørvang


Vagtkompagniet bestrider vagterne ved de Kongelige Slotte og Palæer, men har derudover også andre vagter og ceremonielle opgaver, bl.a. æreskommandoer, parader og tattoos i ind- og udland.

Vagtkompagniet består af ca. 400 soldater, hvoraf ca. 330 er værnepligtige gardere, der er inddelt i fire vagthold. Derudover har kompagniet et tambourkorps, en forsyningssektion og en kommandodeling.

Siden 1659, året efter Livgardens oprettelse, har regimentet som det eneste fast bestredet vagten for Kongehuset. I f.eks. Storbritannien deles flere regimenter om den ærefulde opgave at stå vagt om kongehuset.

Alt dette samt meget andet kan der læses mere om ved at klikke sig igennem hjemmesiden. Støder du ind i spørgsmål, så svarer vi gerne på telefonen eller på e-mail.


God fornøjelse!


H. C. N. Rørvang
Major
Kompagnichef

Sidst opdateret 19-08-2020 - kl. 14:33

Våbenskjold

Kontaktoplysninger

Vagtkompagniet
Den Kongelige Livgarde
Gothersgade 100
1123 København K
Telefon: +45 728 34000
E-mail: lg-ktp-vagtkompagniet@fiin.dk