Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Fastansatte samlet i gymnastiksalen til Nytårsparole
 

Nytårsparole 

08-01-2018 - kl. 09:54
Ord som sammenhold, korpsånd og professionalisme blev understreget i oberst og kammerherre Mads Rahbeks tale til de ansatte ved Den Kongelige Livgarde under Nytårsparolen.

Tekst og foto: Presseofficer Thomas Helbro Reimann

Efter at have overbragt Hendes Majestæt Dronningens Nytårshilsen, kunne chefen for Den Kongelige Livgarde, Mads Rahbek, se tilbage på et spændende og udfordrende 2017:
- Opgaver som implementering af Hærens Taktiske Kommunikationsnetværk, særlig hjælp til politiet, udsendelse til INTOPS samt en øget operativ fokus på vagtuddannelsen og vagttjenesten, er de opgaver, som vi har talt meget om i løbet af 2017. Og hver gang har tilbagemeldingerne været, at I har løst disse opgaver med dedikation, professionalisme og ordentlighed, fortalte oberst Mads Rahbek.


Oberst Mads Rahbek taler til Livgardens ansatte ved Nytårsparolen
Oberst Mads Rahbek under Nytårsparolen.

Obersten kunne ikke undgå at komme ind på det manglende forsvarsforlig, som lige nu kan skabe udfordringer omkring fremtiden for de ansatte i Den Kongelige Livgarde.
- Mit råd til jer alle skal være, at slå koldt vand i blodet og afvent den detaljerede implementeringsplan og brug tiden til iværksætte et individuelt kompetenceforløb.

Slutteligt mindede chefen for Den Kongelige Livgarde de ansatte om det stærke sammenhold og den stærke korpsånd, som kendetegner de ansatte i Livgarden. Disse egenskaber er der brug for i et tid, hvor usikkerhed kan råde.

Herefter bad obersten alle om at rejse sig, hvorefter samtlige navne på faldne i tjenesten siden 1940 blev læst op.

Efterfølgende gav Den Kongelige Livgardes Musikkorps en kort koncert.
LG Musikkorps spiller under Nytårsparolen
Musikkorpset gav en kort koncert under dagens Nytårsparole.