Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Slesvigske Fodregiment 

Slesvigske Fodregiment blev genoprettet 1. januar 2019 i Haderslev som led i implementering af forsvarsforliget 2018.

Slesvigske Fodregiment er Hærens fjerde kamptropsregiment og indeholder blandt andet en let infanteribataljon (XIII Lette Infanteribataljon), som er let bevæbnet og udrustet med mindre taktiske køretøjer. Bataljonen råder over egne opklarings- og ildstøttesystemer og kan i udgangspunktet indsættes selvstændigt i alle kampscenarier.

Når bataljon er færdigopbygget i 2023, skal den i dagslys og mørke kunne indsættes til afsiddet kamp i lukket, uoverskueligt og uvejsomt terræn. Bataljonen skal kunne indsættes luftmobilt og/eller maritimt, og skal ydermere kunne indsættes i særligt krævende operationer i samarbejde med specialoperations-styrker og/eller som national støtte til Rigspolitiet.

Bataljonen er opdelt i fem kompagnier: Tre lette infanterikompagnier, et stabskompagni og et værnepligtskompagni. Første værnepligtshold starter i andet halvår af 2019 og består af 150 værnepligtige. 2. Brigade har ansvaret for uddannelse og operativ indsættelse af bataljonen og dens enheder.

Slesvigske Fodregiment vil fra år 2023 bestå af cirka 540 medarbejdere, hvoraf 486 udgør den lette infanteribataljon. Dertil kommer værnepligtige og konstabelelever.

Regimentets valgsprog er: ”Vaagen og tro”.

Følg Slesvigske Fodregiment og se mere på Facebook: @slesvigskefodregiment.
Sidst opdateret 12-06-2019 - kl. 13:02

Våbenskjold

Kontakt

Haderslev Kaserne
Louisevej 2A
6100 Haderslev

Telefon: +45 7283 1200

E-mail:  haderslevkaserne@mil.dk