Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Soldater
 

2. Brigade 

Uddanner til internationale og nationale opgaver

2. Brigade har hovedkvarter på Gardehusarkasernen i Slagelse og er ansvarlig for teknisk og taktisk udvikling inden for de tre kapacitetsområder: Opklaring, kampvogne og let infanteri.

I samarbejde med Hærens Officersskole, under Forsvarsakademiet, uddanner 2. Brigade officerer ved Løjtnantsuddannelsen i Slagelse. Brigaden er  ligeledes ansvarlig for opbygning og kompetenceudvikling af Hærens reservepersonel.
 
2. Brigade råder over :

  • XIII Lette Infanteribataljon ved Slesvigske Fodregiment - garnisoneret på Haderslev Kaserne
  • III Opklaringsbataljon ved Gardehusarregimentet - garnisoneret på Almegårds Kaserne på Bornholm
  • I Panserbataljon ved Jydske Dragonregiment - garnisoneret på Dragonkasernen i Holstebro
  • V Uddannelsesbataljon ved Gardehusarregimentet, garnisoneret på Gardehusarkasernen i Slagelse, og V Uddannelsesbataljon ved Jydske Dragonregiment på Dragonkasernen i Holstebro.

Brigadestaben planlægger og styrer brigaden, herunder støtter opstilling samt gennemfører uddannelse af Hærens bidrag til internationale operationer. Dertil kommer nationale operationer, bl.a. bevogtningsopgaver i København og opgaver ved den dansk-tyske grænse.
 
Brigadestaben skal kunne opstilles som et hovedkvarter med hele eller dele af staben, der kan indgå i nationale opgaver i hele Riget, herunder ved terroranslag, større naturkatastrofer m.v. – ligeledes internationalt.

2. Brigade på Facebook

Våbenskjold

2. brigades logo

Kontakt

Gardehusarkasernen
Charlottedals Allé 4
4200 Slagelse

Tlf: +45 5855 5555

Følg 2. Brigade

Find og følg 2. Brigade på sociale medier: