Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

En Noble Ledger melding fra Bjarke Plasby 

14-10-2014 - kl. 11:00
Bjarke Plasby


Hej alle

Nu hvor vi alle er hjemme igen, vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige TUSIND tak for indsatsen i forbindelse med de- og redeployering af den danske RKG og NSE fra Danmark til Norge. Jeg har nydt at arbejde sammen med jer, og vil sige mange tak for jeres engagement, fleksibilitet og motivation til at få løse ALLE opgaver der opstod under øvelsen.

Det bliver vel aldrig som man forventer, og en klog mand har vidst engang sagt, at ens plan kun holder til første møde med fjenden. Jeg tror dog ingen af os kunne have forberedt os på hvad der ventede os i Norge. Der blev redeployeret 1487 hollandske og ca. 180 danske køretøjer/containere fra Borg havn, og vores lille enhed i Rygge havde fornøjelsen af at håndtere/opbevare størstedelen af de hollandske køretøjer og ca. 1500 hollandske soldater der var på gennemrejse.

Opgaven i Norge, der burde have været løst af mellem 30-40 mand, blev løst af 20, og ligeledes blev bemandingen i Danmark gevaldigt begrænset pga. ekstra tilgåede opgaver. Jeg ved at det har kostet mange kræfter hos alle, og at flere har haft sygdomslignende symptomer under øvelsen, uden at dette har haft nogen særlig indflydelse for opgaveløsningen. Det er sgu i orden folkens! ☺

Opgaver som Noble Ledger, hvis omfang ikke var kendt før deployeringen, vil forhåbentligt i fremtiden kunne forudses i bedre tid, så planlægningen af øvelsen vil komme til at stemme mere overens med virkeligheden. Dog vil vi nok aldrig komme ud i en situation hvor vi kender alle rammerne for opgaven inden STARTEX, men ingen vil kunne tage vores erfaringer fra os, så næste gang kan vi klare alt. Én ting er dog sikkert, at med så dedikerede medarbejdere, så vil jeg ikke være bange for at gøre det hele om igen.

Der vil fra JMTO stab’s side blive igangsat en LI/LL, hvor alle samarbejdspartnere (GHR, DAMCO, mv.) vil blive inddraget, jeg vil bede jer om, allerede nu at skrive erfaringer ned, så de ikke glemmes inden processen kører.

Endnu engang, tusind tak for indsatsen, og husk: MOVCON er ikke et arbejde, det er en livsstil ☺

Med venlig hilsen

Bjarke Palsby
Premierløjtnant
Terminalofficer
MOVCON