Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Om Air Transport Wing Aalborg 

Air Transport Wing Aalborg (ATW AAL) har over 400 dedikerede og professionelle medarbejdere, der har en stor og mangeartet palet af opgaver inden for lufttransport og drift af en flyvestation som hverdag. Vores opgave er, at udføre Forsvarets lufttransport og luftbårne overvågningsoperationer overalt; hurtigt, præcist og effektivt. For os betyder det, at vi står for al den militære transport- og inspektionsflyvning, der kræver speciel kunnen og materiel, og som ikke umiddelbart kan løses af andre end Flyvevåbnet.

Vores C-130J Hercules fly flyver rutinemæssigt i Forsvarets Internationale missioner med de trusler og udfordringer det medfører. Vores CL-604 Challenger flyver regelmæssigt miljø- og overvågningsflyvning i Danmark. CL-604 Challenger fungerer også som et repræsentativt VIP fly for regering og kongehus. Begge fly opererer hjemmevante i Grønland, hvor naturen og infrastrukturen giver spændende, men ikke altid optimale arbejdsvilkår.

Ved siden af dette har ATW AAL også en stor opgave i at drive Flyvestation Aalborg som militær garnison og lufthavn. Vi står for bevogtning, sikkerhed, brand- og redning og støtte til besøgende fly, foruden en stor besøgsvirksomhed og gennemførelse af erhvervspraktik. Mange af disse opgaver er skjult i den daglige drift eller er så naturlige, at vi ikke tænker over det. Lige så lidt som en flyvemaskine kan flyve uden fuel, kan en flyvestation ikke virke uden alle disse funktioner.

ATW AAL har yderligere et forbilledligt samarbejde med den civile Aalborg Lufthavn, som vi ud over start- og landingsbane deler Brand- og redningstjeneste samt flyvekontrol med.

Det kræver mange højt uddannede og fagligt professionelle specialister af både fast ansatte og reservepersonel, at kunne stå inde for et højt beredskab til at løse militære lufttransportopgaver for det danske forsvar, uanset om det er almindelige transportopgaver, støtte til katastrofer og nødhjælp, miljøovervågning, VIP transport eller medicinsk evakuering af syge og sårede fra vores mange missioner i udlandet. Ved siden af disse opgaver fra hjemmebasen har vi regelmæssigt udstationeret såvel et C-130J Hercules fly i Forsvarets Internationale missioner, som et CL-604 Challenger i Grønland til støtte for Danmarks interesser i Nordatlanten.

Udviklingen i de kommende år er styrkelse af vores operative kernekompetencer, frem for alt udbygning af C-130J Hercules evne til taktisk lufttransport, drop og natoperationer, samt CL-604 Challenger udvidede opgavekompleks først og fremmest i Nordatlanten.

Vores opgaver betyder, vi ikke har så skarpt et skel mellem træning og indsættelse. Der er altid gods og passagerer, der skal flyves, og aktuelle indsættelser i nationale og internationale opgaver er hverdagskost for os.
Fleksibilitet og dedikation til opgaven er nøgleord, når vi har flyvninger i alle døgnets timer og opgaver, der opstår med kort varsel.

Vores motto – Fortis, Firmus Undique – Stærk, Pålidelig, Overalt – fortæller at vi er klar til at gøre en forskel, når det brænder på. Det lever vi op til – i al beskedenhed.
Sidst opdateret 18-12-2015 - kl. 09:19