Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Flyvevåbnets fly, helikoptere og andet materiel

Indholdsområde

 
 
 

Flyvevåbnets fly, helikoptere og andet materiel 

Flyvevåbnets fly, helikoptere og radarer kan både bruges nationalt og internationalt. På internationale missioner kan flyvevåbnet både løse kamp-, transport- og overvågningsopgaver.

Kampfly
F-16 F-16 Fighting Falcon er et såkaldt multi-role kampfly, som kan fungere både som jager- og bombefly. Flyet har siden begyndelsen af 1980’erne været Flyvevåbnets spydspids.
Se specifikationer for F16-flyet


Transportfly
C-130 C-130 Hercules er Flyvevåbnets arbejdshest. Når der skal flyttes personel eller fragtes gods, er det Hercules-flyet, der bliver brugt. CL-604 Challenger-flyet bruges til både transport- og inspektionsopgaver.
Se specifikationer for C-130 Hercules


Helikoptere
EH-101 EH101 Merlin er Flyvevåbnets redningshelikopter og den bliver også brugt som troppetransport-helikopter. Som redningshelikopter er der døgnet rundt tre helikoptere på vagt i Danmark. Derudover benyttes AS-550 Fennec, Lynx Mk. 90B og MH-60R Seahawk.
Se specifikationer for EH101


Radarer
Taktisk mobil langtrækkende 3D radar LOCKHEED MARTIN TPS-77 Med Forsvarets mobile radar kan man overvåge luftrummet både nationalt og internationalt. Hvis den blev stillet op på Danmarks højeste punkt, ville den kunne dække hele det danske luftrum.
Flere fakta om Flyvevåbnets radarer


Brandslukningskøretøj
Crashtender brandslukningskøretøj Flyvevåbnets brandslukningskøretøj, Crashtender, er et moderne brandslukningskøretøj som indgår i flyvestationernes baneberedskab. Den sendes ud til landingsbanen, så snart der er mistanke om, at der er brand eller fejl i og ved et fly.
Se specifikationer for Crashtender


Materielindkøb

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) står for indkøb af al Forsvarets materiel.

Læs mere på www.forsvaret.dk/fmi