Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Troppetransport
 

Om Flyvevåbnet 

Flyvevåbnet udøver kontrol med al militær flyvning i dansk luftrum og med danske flyversoldater udsendt i internationale operationer.

Flyverkommandoen fastlægger de operative krav og bestemmelserne for beredskabet, så Flyvevåbnet kan løse sine nationale og internationale opgaver hurtigt, præcist og effektivt.

Flyvevåbnet har flere enheder, der konstant er på beredskab. Således er to F-16 Fighting Falcon døgnet rundt klar til at undersøge og eventuelt afvise uautoriseret flyvning i dansk luftrum i forbindelse med det såkaldte afvisningsberedskab (AVB). AVB kan også yde støtte til civil lufttrafik.

Også tre redningshelikoptere står døgnet rundt på beredskab, klar til at eftersøge og redde personer i havsnød eller transportere alvorligt syge patienter til sygehuset.

Flyvevåbnet har desuden en F-16 eskadrille tilmeldt til NATOs hurtige reaktionsstyrker samt et C-130 Hercules transportfly tilmeldt NATOs transportpulje. Der ydes også støtte til politiet ved behov.
Sidst opdateret 02-12-2019 - kl. 11:44

Ledelse


Chefen for Flyverkommandoen
Generalmajor
Anders Rex

Se CV
Se CV på engelsk

Chefen for Flyverkommandoen på Facebook

Organisation

Flyvevåbnets øverste myndighed er Flyverkommandoen med domicil i Karup.

Herunder findes Flyvevåbnets wings og enheder, som råder over alle Flyvevåbnets fly. De løser opgaver både nationalt og internationalt og står for uddannelse af Flyvevåbnets personel.

Læs om Flyvevåbnets enheder

 

Mindebog

Mindebog for de, der døde som tjenstgørende i Flyvevåbnet.

Legater

Påskønnelse af særlige indsatser for Flyvevåbnet.

Sociale medier og film

Flyvevåbnet på de sociale medier og på forsvaret.tv.
 

Baggrundsviden

Læs mere om Flyvevåbnets historie og traditioner.