Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Kinesisk flådebesøg i København

Indholdsområde

 
 
 

Kinesisk flådebesøg i København 

Opdateret med fotos.
Mandag anløb tre kinesiske krigsskibe Københavns Havn.

25-09-2017 - kl. 15:00

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Fra den 25.- 29.september har Forsvaret kinesisk flådebesøg. Den kinesiske flådestyrke består af to fregatter og et forsyningsfartøj. Besøget kommer som opfølgning på et lignende besøg i 2015. Dengang kom besøget i stand i forlængelse af det dansk-kinesiske flådesamarbejde i forbindelse med fjernelse af kemiske våben fra Syrien (Operation RECSYR) samt anti-piraterioperationer ud for Afrikas Horn.

Skibene lagde til mandag formiddag ved de nye krydstogtanlæg på Ocean Kaj. Modtagelsen var særdeles festlig, med syngende og dansende herboende kinesere i folkedragter på kajen.

Under besøget vil de kinesiske søfolk blandt andet få mulighed for at opleve dansk kultur og det danske samfund, ligesom de vil have lejlighed til at mødes med danske kolleger.

Besøget i Danmark er led i en større besøgsrække, hvor de kinesiske flådefartøjer blandt andet også besøger Belgien og England, inden de returnerer til Kina.
Se også video fra ankomsten på forsvaret.tv

Familie venter spændtDrager fra Dansk Kinesisk KulturforeningKinesere i kajens fulde længdeDansk musik fra TambourkorpsetSøværnets chefer fra Korsør venterChefen for den kinesiske flådestyrke bydes velkommenDansk velkomstkommitteKineser på broenAlle VIP på flagskibet