Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Fra Holmen til campus

Indholdsområde

 
 
 

Fra Holmen til campus 

Fredag sluttede Søværnets Officersskole på Holmen, mandag indtog kadetter og lærere Forsvarsakademiet for at blive en del af campus med bl.a. Flyvevåbnets Officersskole.

16-04-2018 - kl. 16:25
Flag stryges på Nyholmen
Præcis kl.12:00 fredag blev flaget strøget ved den gamle officersskole på Nyholmen. Foto: Emma Kirketerp.


Af Lars Bøgh Vinther, VFK

79 år på Nyholmen sluttede fredag for Søværnets Officersskole med stort opbud af gamle kadetter og strygning af flaget.

I dag marcherede Søværnets Tambourkorps i spidsen for elever og lærere over jernbanebroen til Svanemøllens Kaserne, hvor skolen fremover vil være tæt forbundet til Flyvevåbnets Officersskole, Forsvarets Sprogskole, Forsvarsakademiets stab og institutter.

ny sos
Kl. 10:00 marcherede kadetter og lærere ind på Svanemøllens Kaserne og overtog de nye faciliteter. Foto: Anders Fridberg.

Svanemøllens Kaserne bliver det ottende sted, som Søværnets Officersskole har haft til huse siden grundlæggelsen i 1701.
Med sine 317 år er Søværnets Officersskole verdens ældste fungerende af sin art. Det nye hovedsæde for skolen er totalt ny-istandsat og med et kæmpe anker på hjørnet og to flåde-kanoner ved hovedtrappen er der fysisk sørget for et maritimt udtryk. 

Det vigtigste er dog "skibets puls" som chefen, kommandør Jens Bjørnsteen sagde i sin velkomsttale. Og her menes "besætningen" - lærere og kadetter.
Kommandøren lovede at de nok skulle sætte deres specielle aftryk på Forsvarsakademiet.

Se video fra flagstrygningen og marchen på Østerbro her:

 

Søværnets Officersskole flyttet