Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarsministerens medalje

Indholdsområde

 
 
 

Forsvarsministerens medalje 

En opofrende militærpsykolog og en af hverdagens helte fra Kystredningstjenesten fik hver især forsvarsministerens medalje for anerkendelsværdig indsats.

24-03-2014 - kl. 16:02
Familie og venner hørte rosende ord i Søofficersforeningen

Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationsafdelingen

De historiske lokaler i Søofficersforeningen passede smukt til forsvarsminister Nicolai Wammens rosende ord til de to medaljemodtagere. Det var også her forgængeren Gitte Lillelund Bech for første gang uddelte ministerens egen særlige hædersbevisning i 2010.

Dagens modtagere var psykolog Anne Lillelund og redningsmand Christian Isaksen.


Nicolai Wammen, Anne Lillelund og Christian Isaksen

Anne Lillelund har været udsendt 18 gange i løbet af de 6 år, hun arbejdet i Forsvaret. Hendes første udsendelse var i 2007 til Afghanistan på hold 4. I 2010 sad hun i en kolonne på vej fra Armadillo-basen i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan, da det forreste køretøj kørte på en IED (vejsidebombe). Føreren af køretøjet blev dræbt.

Anne Lillelund har spillet en afgørende rolle i gennemførslen og udviklingen af den støtte, som psykologerne yder før, under og efter udsendelse. Hun har oplært en lang række af nyansatte psykologer i Forsvaret og har under sin ansættelse i Forsvaret formået af skabe stor respekt om det psykologfaglige arbejde med sin faglighed og psykiske robusthed.Anne Lillelund er i dag ansat i Udenrigsministeriet.

Redningsmand Christian Isaksen fra Sæby modtager Forsvarsministerens Medalje for at have udvist særligt mod og vilje i to situationer i 2013, hvor to personer blev reddet op af havnen. I begge tilfælde var han med til at redde personen op af vandet, og i det ene tilfælde hoppede han, uden redningsudstyr, selv direkte i havnen. Hans indsats var afgørende for at begge personer overlevede.