Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Forsvarets idrætspris til rekordskytte

Indholdsområde

 
 
 

Forsvarets idrætspris til rekordskytte 

Konstabel Steffen Olsen satte verdensrekord og fik to medaljer ved de militære verdensmesterskaber i skydning i november 2016. I dag fik han Forsvarets idrætspris for sit præcise arbejde.

23-01-2017 - kl. 16:45

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Ved en ceremoni i Kuglegården på Holmen i København overrakte Forsvarschef general Bjørn Bisserup i dag Forsvarets Idrætspris til konstabel Steffen Olsen. Konstablen fik prisen for sine flotte præstationer ved de militære verdensmesterskaber i skydning, der fandt sted i Doha i Qatar i november 2016.

FC overrækker pris og mønt
Forsvarschefen overrækker sin mønt efter at Steffen Olsen har fået idrætsprisen.

- Du har i den grad ydet en bemærkelsesværdig indsats for idrætten i Forsvaret, og derfor har jeg den ære og fornøjelse at overrække dig Forsvarets Idrætspris. Tillykke med den og stor anerkendelse af din indsats. Den har jeg stor respekt for, og derfor har jeg også besluttet, at du også skal have forsvarschefens mønt, sagde general Bjørn Bisserup. 

- Det betyder meget at få prisen. Det betyder meget at kunne promovere skydningen og vise, at Forsvaret har en andel i skydningen i Danmark, sagde den glade prismodtager efter overrækkelsen. Steffen Olsen skyder for idrætsforeningen ved Jydske Dragonregiment.

Steffen Olsen skyder i Qatar
Steffen Olsen skyder i Qatar.

Ved verdensmesterskaberne i Doha fik Steffen Olsen en sølvmedalje på 300 m standardriffel, og han var med til at vinde bronze i militær hurtigskydning over 300 meter. Undervejs i den konkurrence satte Steffen Olsen verdensrekord ved at skyde 577 points ud af 600 mulige.

- Det var dejligt. Inden de sidste skud er man godt klar over, at der er noget, der er ved at lykkes. Det er godt med noget mentalt pres en gang imellem, og når det så lykkes, er det endnu bedre, sagde Steffen Olsen, der skyder 15-20 timer om ugen for at holde sig på topniveau.

Forsvarets Idrætspris tildeles hvert år en idrætsleder eller idrætsudøver, der har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for idrætten i Forsvaret. Idrætsprisen har været uddelt siden 2005.