Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Flagdag for Danmarks Udsendte

Indholdsområde

 
 
 

Flagdag for Danmarks Udsendte 

Den officielle fejring af flagdagen sluttede med den store parade på Thorvaldsens Plads. Se billeder fra paraden.

05-09-2018 - kl. 09:51

Flagdag 2018

Flagdag 2018

Flagdag 2018

Flagdag 2018

Flagdag 2018

Flagdag 2018


Flagdag

Flagene er hejst på Christiansborg og Børsen i centrum af København - lige som på andre offentlige bygninger i hele landet.

Flagdagen for Danmarks Udsendte fejres i dag af det officielle Danmark ved arrangementer i København og Fredericia og lokale arrangementer i 95 af Danmarks kommuner samt på Forsvarets kaserner og flyve- og flådestationer.

Se program for arrangementerne i København, Fredericia og listen over kommunale arrangementer på flagdagsportalen.

På Flagdagen er der også kontingentparade for de seneste hold soldater, der er vendt hjem fra Irak og Afghanistan – henholdsvis Operation Inherent Resolve Hold 7 og Resolute Support Hold 8. Holdene modtager deres tak og medaljer ved en parade på Kastellet i København.

På Kastellet blev flagdagen allerede indledt lidt i kl 9. Her ankom de løbere, der har løbet fra Slagelse som del af Memorial Run 2018 for at mindes dræbte og sårede soldater og for at skabe opmærksomhed om veteraner og deres familier.

Memorial Run
Løberne ankommer til Kastellet efter en flot, men lang nat. Skader blandt nogle af løberne betød at andre måtte løbe op til 40 km.

1 mínuts stilhed

Løberne holder et minuts stilhed for at mindes faldne soldater.


kontingentparade
Kontingentparade for Operation Inherent Resolve hold 7 og Resolute Support hold 8.

kontingentparade
Ved kontingentparaden modtager soldaterne også deres missionsmedaljer. 

børnemedalje
Ved kontingentparaden var der også medalje til børnene, som denne lille purk, der har måtte undvære farmand i månedsvis.

Mary
H.K.H. Kronprinsesse Mary mindes de faldne ved Monumentet over Danmarks internationale indsats i Kastellet.


Ride4Rehab i mål

Efter ni etaper fra Flådestation Frederikshavn ned gennem Jylland, hen over Fyn og op over Sjælland sluttede etapeløbet Ride4Rehab på Kastellet på flagdagen med trætte, glade og også rørte cykelryttere.

-Det har været fantastisk. Jeg er fyldt op med følelser. Det er det kæmpe fællesskab, den her familie,som støtter en og er der 100 procent for en, siger Michael Willadsen, der har cyklet med hele vejen fra Frederikshavn

-Cykelturen er gået godt. Jeg har haft gode ben hele vejen og efter 400 km holdt jeg op med at have ondt i røven, siger Michael med et grin .

På den sidste etape fra Garderkasernen i Høvelte cyklede statsminister Lars Løkke Rasmussen med.

-Jeg tror, og kan jo også se, at det er et godt værktøj af mange til at hjælpe veteraner videre, der desværre er komme hjem med sår på sjælen. Jeg har en oplevelse af, at de folk der har været med har virkelig sat pris på det, og det kan jeg godt forstå, for der sker noget, når man sidder på en cykel, siger statsministeren.

Hør cykelrytterne kampråb i video nedenfor.

 

Kranselægning på Kastellet

Ride4Rehab i mål

Tak for indsatsen i Afghanistan og Irak

Flagdag 2018 i Frederica