Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Flagdag for 10. gang

Indholdsområde

 
 
 

Flagdag for 10. gang 

Den 5. september markeres Flagdag for Danmarks Udsendte for 10. gang med kranselægning og parade i København og arrangementer over hele landet.

18-08-2018 - kl. 08:00

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Den 5. september kommer København og rigtigt mange andre byer over hele landet til summe af militærmusik, faner og stolte veteraner, der markerer Flagdagen for Danmarks Udsendte. Flagdagen blev holdt første gang i 2009 og det er således 10. gang, at Danmarks udsendte fejres med flagdag.

Flagdag

I København markeres dagen med kranslægning på Kastellet, mindegudstjeneste i Holmens Kirke og en stor parade for årets udsendte. Den holdes igen i år på Thorvaldsens Plads.

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen repræsenterer Kongehuset ved arrangementerne i København, der også vil have deltagelse af repræsentanter for regeringen og medlemmer af Folketinget.

Flagdag

I Fredericia gennemføres også et officielt flagdagsarrangement. Her deltager Deres Kongelig Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Flagdagen markeres også i langt de fleste af landets kommuner. De lokale arrangementer spænder vidt – fra mindre sammenkomster for kommunens veteraner til march, parade og musik centralt i byerne. En oversigt over alle de lokale arrangementer kan findes hos organisationen Folk- og Sikkerhed via forsvaret.dk/flagdag.

På flagdagssiden på forsvaret.dk findes også program for arrangementerne i København, oplysninger om årets udsendte fra Forsvaret og links til andre sider om flagdagen.