Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dannebrog på tur højt over Danmark

Indholdsområde

 
 
 

Dannebrog på tur højt over Danmark 

Flyvevåbnet viser flaget højt over Danmark på Flagdagen for Danmarks Udsendte. Et F-16 malet som Dannebrog markerer dagen med en tur over Danmark, der kan følges live.

03-09-2020 - kl. 16:40
Af Forsvarskommandoen

I anledning af Flagdagen for Danmarks Udsendte den 5. september flyver to F-16 en tur rundt over Danmark. Det ene fly vil være det, der er malet som det danske flag – Dannebrogsflyet. Flyene er over Kastellet i København klokken 13.05, hvor flagdagen markeres ved en mindehøjtidelighed med kranselægning. Her deltager blandt andre kronprinsparret, regeringsrepræsentanter og pårørende til udsendte. 

Følg turen live
Turen over Danmark er planlagt, så den går over flest mulige garnisonsbyer og større byer, hvor der er mange veteraner. Flyene kan følges på civile flight trackers på call sign "FLAGDAG".

Det ene fly har et kamera, som sender livevideo fra turen over Danmark. Den tur kan følges på Flyvevåbnets facebookside og Forsvarets kanal på Youtube. Livesendingen begynder, når flyene går i luften fra Skrydstrup cirka klokken 12.15.  Hvis vind, vejr og øvrige forhold tillader det, vil Bornholm også blive overfløjet.

Se flyruten med tider her.

Kort over flyruten

Vis flaget, Danmark
Overflyvningen er Flyvevåbnets måde at vise respekt for alle de udsendte – og for de faldne og deres efterladte.

Det bliver svært at overgå den måde at vise flaget på, men Forsvaret opfordrer alligevel til, at danskerne finder deres egen måde at vise flaget på den 5. september. Flag i flagstangen, på kinden, i kagen eller på de sociale medier er alt sammen med til at vise de udsendte, at deres indsats værdsættes.

Flagdag over Danmark - live fra F-16