Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Veteraner i det skotske højland

Indholdsområde

 
 
Vandring i det skotske højland
To af de danske deltagere på den lange vandretur i det hårde skotske terræn.  

Veteraner i det skotske højland 

16 veteraner og pårørende fra The Baton Run Denmark har været i Skotland og vandret, konkurreret mod og drukket whisky med veteraner fra Storbritannien og USA.

27-06-2016 - kl. 09:49
Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

En meget lang vandretur i hårdt terræn, deltagelse i de traditionelle skotske Highland Games og besøg på et whiskydestilleri. Det var de mest markante begivenheder, da 16 veteraner og pårørende til veteraner i midten af juni var på en uges besøg i Skotland. Gruppen omfattede raske veteraner, veteraner med psykiske og fysiske skader, pårørende til skadede soldater og pårørende til faldne soldater.

Gruppefoto
Den danske gruppe inden vandreturen. Bårehåndtaget er med på billedet, og det var med på hele turen.

Turen til Skotland var arrangeret af The Baton Run Denmark, og formålet var, at deltagerne skulle være sammen som gruppe og med ligesindede fra andre lande. Men også at mindes de faldne soldater fra de internationale missioner og at fastholde opmærksomheden om de veteraner, der er kommet hjem med fysiske eller psykiske skader og deres pårørende. 

Omdrejningspunktet på turen var deltagelse i Cateran Yomp. Det er en lang trekkingtur i det skotske højland, der arrangeres for at samle penge til veteranarbejdet. Tre af de danske deltagerer gik den længste distance på 90 km på maksimalt 24 timer, fire gik knap 59 km og ni af danskerne gik godt 35 km. På hele turen bar de danske veteraner på det bårehåndtag fra en båre fra Afghanistan, som er symbolet for Baton-bevægelsen.

Highland Games
Danskerne deltog også i Highland Games, hvor disciplinerne blandt andet omfatter pælekast og bueskydning.

Turen til Skotland var støttet af Veterancenteret og Familienetværket. Det er planen, at gentage turen til Skotland hvert år.

Læs mere om Baton Run Denmark her.