Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Værnepligtige på Dannebrog tilbydes at sejle på andre skibe

Indholdsområde

 
 
 

Værnepligtige på Dannebrog tilbydes at sejle på andre skibe 

Kongeskibet Dannebrog sejler ikke mere i år. I stedet bliver Søværnets værnepligtige på Dannebrog tilbudt at afslutte deres værnepligt på andre af Søværnets skibe.

12-06-2020 - kl. 12:00
Af Forsvarskommandoen

På grund af coronavirus/covid-19 situationen i Danmark er årets sejladser med Kongeskibet Dannebrog aflyst. Derfor prioriterer Søværnet ressourcerne fra Kongeskibet Dannebrog til de øvrige sejlende enheder.

Det betyder, at de værnepligtige ikke kommer til at genoptage deres værnepligt på Kongeskibet i forbindelse med overgangen til fase 3 af genåbningen af Forsvaret efter coronavirus/covid-19.

Kongeskibet Dannebrog
Arkivfoto Forsvarskommandoen: Kongeskibet Dannebrog ved Færøerne.

I forbindelse med genåbningen tilbyder Søværnet i stedet de værnepligtige et andet afsluttende forløb, så de har mulighed for at få en god afslutning på deres værnepligt, selv om det ikke bliver med Kongeskibet Dannebrog.

”Jeg håber, at de værnepligtige vælger at tage mod vores tilbud om at afslutte deres værnepligt på et af de øvrige skibe i Søværnet. Jeg tror, at det vil give dem en følelse af at have gennemført noget der for dem er vigtigt, som forhåbentligt kan bruges senere i livet,” siger Kontreadmiral Torben Mikkelsen, der er chef for Søværnet.

Samtidig giver en afsluttet værnepligt soldaterne mulighed for at søge fastansættelse, hvilket Søværnet har god erfaring med, da værnepligtige fra Kongeskibet Dannebrog ofte er højt motiverede og med relevante faglige uddannelser.  

Kongeskibet Dannebrog
Arkivfoto H.V. Olesen: Kongeskibet Dannebrog

Chefen for Søværnet understreger, at de værnepligtige har et valg.

”Disse værnepligtige har valgt tjeneste på Kongeskibet Dannebrog, hvilket er meget anderledes end al anden værnepligt. Derfor vil vi ikke fastholde dem, hvis de ikke ønsker det. Hvis nogle af dem ikke ønsker at gennemføre sejladsaktiviteter med øvrige enheder i Søværnet, vil de have mulighed for at afslutte forløbet før den opridelige hjemsendelsesdato,” siger kontreadmiralen.

De værnepligtige på Kongeskibet Dannebrog har været til rådighed siden midten af marts, og deres værnepligtsperiode varer indtil 2. oktober 2020.

Planen for de værnepligtige er, at de i juni har uddannelse i land, hvor de færdiggør det nødvendige for at kunne indgå i totalforsvarsstyrken. Fra juli til september har de sejladsperioder med Søværnets øvrige enheder frem til hjemsendelsen 2. oktober.