Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Havmiljøøvelse i Sejerø Bugt

Indholdsområde

 
 
 

Havmiljøøvelse i Sejerø Bugt 

Beredskabsstyrelsen, Politiet og Marinestaben ved Værnsfælles Forsvarskommando afholder sammen med det kommunale beredskab i Kalundborg kommune havmiljøøvelse den 30. og 31. august 2016

29-08-2016 - kl. 16:35
Af Marinestaben

Øvelsen starter om formiddagen den 30. august, hvor der sker en grundstødning i Sejerø Bugt. I forbindelse med grundstødningen opstår en mindre brand, der kræver assistance fra land.

På grund af grundstødningen rives der hul på nogle af skibets bundtanke, og der strømmer en større mængde olie ud i havet. De sejlende enheder til søs skal forsøge at opsamle så meget af den fiktive olie som muligt, inden den rammer kysten, som følge af strøm og vind.

Gunnar Thorson
Miljøskibet Gunnar Thorson under en havmiljøøvelse i Aarhus Bugten.

Til søs deltager miljøskibene Gunnar Thorson og Marie Miljø, transportfartøjet Sleipner, et patruljefartøj af Diana-klassen og marinehjemmeværnsfartøjerne Luna og Ringen samt Forsvaret redningshelikopter.

Udover de sejlende enheder deltager Forsvarets Operationscenter, herunder Lyngby Radio, Maritime Assistance Service (MAS) og Joint Rescue Coordination Centre Danmark (JRCC Danmark), som koordinerende instans for indsatsen til søs. De øvrige aktører i øvelsen er Beredskabsstyrelsen Sjælland, Marinehjemmeværnsdistrikt Øst, Midt- og Vestsjællands Politi, Totalforsvarsregion Sjælland, Naturstyrelsen Sjælland, Vestsjællands Brandvæsen, VTS Storebælt, samt Falck Sjælland med specialuddannede brandfolk

Øvelsen afsluttes 31. august midt på dagen med en debriefing for de deltagende parter.