Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Styr på stabschefen

Indholdsområde

 
 
 

Styr på stabschefen 

Da Multinational Corps Northeast hovedkvarteret fik til opgave at forsvare NATO’s nordøstlige flanke, gav det mere mening at være  adjudant for stabschefen.  Kaptajn Henrik søgte jobbet og blev ikke skuffet.

28-08-2017 - kl. 12:49
Af Sune Wadskjær Nielsen, Værnsfælles Forsvarskommando

Multinational Corps Northeasts hovedkvarter ligger i Szczecin i det nordvestlige Polen.  Den 14.juni blev det  godkendt til at være et hovedkvarter i højt beredskab og fik en meget konkret opgave, nemlig at forsvare NATO’s nordøstlige flanke. Det vil sige Estland, Letland, Litauen, Polen, Ungarn og Slovakiet.

- Det er altid rart, når det giver mening at gå på arbejde, og det gør det her i hovedkvarteret, som i de seneste år har fået en meget skarpere profil. Det var også en af årsagerne til, at jeg søgte herned, forklarer Henrik.  Kaptajn Henrik skal som adjudant styre Brigadegeneral Per Knudsens kalender.  Brigadegeneralen er hovedkvarterets stabschef der ledes af en tysk trestjernet general.

- Jeg skal sørge for at generalens tid er administreret helt rigtigt og sørge for at dem, der gerne vil mødes med ham, kan få mulighed for det. Så jeg koordinerer med næsten alle elementer og afdelinger her i hovedkvarteret. Så skal jeg sørge for at alt det praktiske omkring ham er på plads med hans køretøj og hvordan han kommer fra A til B, siger Henrik.

Stabschefens adjudant

 Han er udsendt i en fire årig periode og arbejder til dagligt sammen med soldater fra 23 forskellige nationer.
- Jeg ville kunne søge stillinger, hvor man skal kunne samarbejde med udenlandske enheder. Der vil jeg helt klart have nogle erfaringer at trække på, da jeg har arbejdet med så mange forskellige nationer, så har det også udviklet en som person, at jeg har fået de andre nationaliteters synsvinkler på tingene, fortsætter Henrik.

Af sted med familien
På hjemmefronten har han og konen Maria fået mere tid til deres to små børn. Familien bor i et stort rækkehus i en forstad til Szczecin et kvarters kørsel fra centrum.

- Det gode ved at bo i Polen er at der en meget bedre balance mellem mit arbejdsliv og privatliv, siger han. Hans kone Maria giver ham ret. Hun har taget en pause fra jobbet som frisør og stylist.

- Vi havde mange overvejelser, om det ville blive lidt for trivielt for mig at gå herhjemme med børn og hverdagsting, men tiden går simpelthen så hurtigt, siger Maria

Det er bare en gave at have mere tid, når man har små børn, tilføjer hun.

familien på tur


Familien var lidt bekymret for, hvordan 3-årige Sigurd ville falde til i Polen.

- Vi har valgt en polsk børnehave og han er simpelthen så glad for det. Han snakker allerede polsk, tysk og engelsk. Det fungerer bare fint, fortæller Maria.

Udsendt med familien i Polen