Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Statsministeren overrækker medaljer i Jægerkorpset

Indholdsområde

 
 
 

Statsministeren overrækker medaljer i Jægerkorpset 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte mandag medaljer til noget af det personel fra Jægerkorpset, der har været udsendt til Jægerkorpsets mission i Irak, Task Force 61.

03-09-2018 - kl. 15:13
medaljerJGK

Julia Liberati, Specialoperationskommandoen. Foto: Ann Outzen, Flyvevåbnets Fototjeneste.

25 mænd og kvinder fra Jægerkorpset fik mandag formiddag overrakt medaljer af statsminister Lars løkke Rasmussen. Medaljemodtagerne talte både jægersoldater og andet personel fra Jægerkorpset, der inden for de sidste to år har været udsendt til Task Force 61 i Irak.

Lars i JGK

Siden slutningen af 2016 har jægersoldater og soldater fra Jægerkorpset trænet og rådgivet den irakiske partnerenhed Ali al Furat-brigaden, som en del af den internationale koalition, der er med til at bekæmpe ISIL i Irak og Syrien.

Opgaven i Irak har omfattet uddannelse, rådgivning og operativ ledsagelse i felten af Ali al-Furat Brigaden, der er en sammensat stammestyrke. Med støtte fra de udsendte fra Jægerkorpset har Ali al-Furat Brigaden deltaget aktivt i kampen mod terrororganisation ISIL.

Chef JGK


Task force 61 på vej hjem
Task Force 61 har løst opgaven med at træne og ledsage deres irakiske partnerenhed, og i foråret 2018 blev det derfor besluttet at specialoperationsbidraget vil blive taget hjem. Det sker gradvist og forventes afsluttet i det sene efterår 2018.

Danmark bidrager fortsat til koalitionen mod ISIL med et kapacitetsopbygningsbidrag på op til 180 personer og et radarbidrag – alle placeret på Al Asad-luftbasen i Irak. Hertil kommer et stabsbidrag.