Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Søværnet har kommandoen

Indholdsområde

 
 
 

Søværnet har kommandoen 

Bergen: Chefen for Søværnets Taktiske Stab fik i dag overdraget  kommandoen over NATOs flådestyrke SNMG1.

15-01-2018 - kl. 15:30
Af Værnsfælles Forsvarskommando.

I det næste år har Danmark kommandoen over SNMG1 med fregatten Niels Juel som flagskib i første halvår og en del af Søværnets Taktiske Stab (STS) som kommandostab om bord. I resten af 2018 bliver støtteskibet Esbern Snare flagskib.

Ny chef for SNMG1

Kommandoovertagelsen fandt formelt sted i Bergen i dag, hvor chefen for STS, flotilleadmiral Søren Thinggaard holdt tale. Sidst i januar slutter skibe fra bl.a. Holland, Tyskland, Spanien, Norge og Canada sig under flotilleadmiralens komando.
Flådestyrken vil hele året stå i beredskab, og ellers deltage i øvelser og aktiviteter planlagt af Det Nordatlantiske Råd.

Niels Juels besætning

Torsdag den 18. januar vil Niels Juel ligge i Københavns Havn. Her bliver kommandoovertagelsen markeret med besøg fra blandt andet NATO’s maritime kommando, forsvarsministeren og hans kongelige højhed prins Joachim.

Pressen inviteres til at deltage i arrangementet, der foregår fra klokken 0930, hvor de besøgende går om bord og bliver sejlet ud i Øresund. Skibet forventes tilbage i havnen klokken 1400.

Der er begrænsede pladser til pressen, så det er nødvendigt at melde sig til. Dette kan ske pr mail til vfk-l-pr104@mil.dk senest onsdag den 17. januar klokken 10.00.