Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Parade for hjemvendte soldater

Indholdsområde

 
 
 

Parade for hjemvendte soldater 

Soldaterne fra Operation Inherent Resolve Hold 6 i Irak og Resolute Support Hold 7 i Afghanistan blev torsdag fejret med parade i Slagelse.

02-03-2018 - kl. 15:29
parade
På torvet blev soldaterne mødt af Hesteskadronen. Alle fotos: Niels Porsbøl, Trænregimentet.

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

De senest hjemvendte danske soldater fra de to missioner i Irak og Afghanistan blev torsdag officielt fejret af Forsvaret og Folketinget. Det skete ved den traditionelle hjemkomstparade, der denne gang blev afholdt i Slagelse, fordi det er Gardehusarregimentet, der har været opstillende myndighed for de to hold.

Ud over de danske soldater deltog også soldater fra de tre baltiske lande, der alle stiller soldater til det danske bidrag i Irak.

Paraden foregik i Antvorskov-hallen, hvor chefen for Hærstaben generalmajor H.-C. Mathiesen og formanden for Folketingets Forsvarsudvalg Rasmus Jarlov holdt taler til soldaterne og ikke mindst deres pårørende.

parade i Antvorskovhallen
Soldaterne opstillet til parade i Antvorskovhallen.

Efter paraden marcherede soldaterne fra hallen gennem centrum i Slagelse, hvor en del borgere trodsede kulden og bød soldaterne velkommen hjem.

Tilbage i varmen i hallen modtog Slagelses borgmester John Dyrby soldaterne med tale og frokost. Derefter overrakte holdet fra Irak penge, de havde samlet ind, til Team Veteran og Veteranstøtten og fejringen sluttede med overrækkelse af familienetværkets børnemedaljer til børn af soldater fra begge missioner.

Se en videoreportage fra paraden her

Parade i Slagelse