Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Mission Update nr. 8 2017

Indholdsområde

 
 
 

Mission Update nr. 8 2017 

Opdatering fra de danske styrker i internationale operationer.

23-02-2017 - kl. 14:32

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve

Cooperative Deployment - Middelhavet
Fregatten Peter Willemoes har siden indsættelsen i den amerikanske hangarskibsgruppe deltaget i forsvaret og eskorten af det amerikanske hangarskib George H. W. Bush under Operation Inherent Resolve. Derudover har Peter Willemoes løst opgaver, som blandt andet omfatter ansvar for luftbilledet omkring styrken, flykontrol af overvågningsfly, helikopteroperationer fra fregattens helikopterdæk og opgaver indenfor luft- og overfladeforsvar.
Hangarskibsgruppens fly har i perioden udført missioner i Irak og Syrien som støtte til koalitionens kamp mod ISIL. Chefen for Peter Willemoes var den 13. februar om bord på hangarskibet for at mødes med den amerikanske styrkechef. På mødet blev der udtrykt stor tilfredshed med fregattens integration i styrken og med kvaliteten af opgaveløsningen.

Radarbidraget – Irak og UAE
Det danske radarbidrag til Operation Inherent Resolve har fået udvidet det operative ansvarsområde for at skabe bedre balance mellem koalitionens overvågnings- og kommando-/kontrolkapaciteter, der dækker Irak og Syrien. Udvidelsen af ansvarsområdet betyder, at det danske radarbidrag nu kontrollerer koalitionens fly – bemandede som ubemandede - over størstedelen af det sydlige og centrale Irak og dele af det østlige Syrien. Samlet set dækker det udvidede ansvarsområde cirka halvdelen af luftrummet over Irak og Syrien.

Træningsbidraget – Irak
DANCON OIR Hold 5 er kommet godt i gang med træningen af en nylig tilgået bataljon fra Border Guard Police. Træningen består blandt andet i basale infanterifærdigheder, skydning og forhold over for IED’ere. De irakiske soldater fra Border Guard Police er mødt til træning med stort engagement og ivrighed efter at lære.

oirhold5
DANCON OIR hold 5 har bidrag fra både Estland, Letland og Litauen. Her er det trænere fra Letland, der underviser i basale infanterifærdigheder. Foto Jeannet, PIO, OIR hold 5.

BPC (Building Partner Capacity) ved Task Force Al Asad som det danske træningsbidrag er en del af, har i den forgangne uge trænet knap 300 irakiske soldater. I alt har BPC trænet knap 7.000 irakiske sikkerhedsstyrker siden missionens opstart.

Onsdag har BPC endvidere haft besøg af den amerikanske chef for Combined Joined Forces Land Component Command, generalmajor Joseph M. Martin, som blandt andet overværede træningen af Border Guard Police.


OIR5
Generalmajor Joseph M. Martin, chef for Combined Joined Forces Land Component Command, besøgte denne uge det danskledede BPC og overværede træningen.Foto: Jeannet, PIO, OIR Hold 5.