Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Mission Update nr 48.

Indholdsområde

 
 
 

Mission Update nr 48. 

Opdatering fra de danske styrker i internationale missioner.

07-12-2017 - kl. 14:57

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Operation Inherent Resolve
Træningsbidraget – Irak

Træningsbidraget har i denne uge holdt pause i træningen af 2. Anbar-enheden, fordi enheden er under rutineinspektion.

Træningsbidraget har gennemført den tredje af fire ugers træning af 300 soldater fra 4. Bataljon fra kommandobrigaden ved Border Guard Force.
Der er gennemført uddannelse inden for førstehjælp og gevær M/16, enhedsuddannelse samt forhold over for vejsidebomber. Der er også gennemført uddannelse inden for specialistkurserne morter og at finde og uskadeliggøre improviserede sprængladninger (IED).

Inherent Resolve
Træning af irakiske soldater. Foto: Presseofficer Søren Egebæk.

Det dansk ledede Building Partner Capacity ved Task Force Lion har pr den 4. december 2017 gennemført og afsluttet træning af i alt 9.147 irakiske soldater og politifolk.

Om træningsbidraget
Det danske træningsbidrag indgår i et dansk-britisk Building Partner Capacity (BPC), som er ledet af en dansk oberstløjtnant. Træningsbidraget består af instruktører/trænere fra henholdsvis Danmark, Estland, Letland og Litauen.

Inherent Resolve
Træning af irakiske soldater. Foto: Presseofficer Søren Egebæk.

Radarbidraget – Irak og UAE
Hold 10 er nu endeligt på plads og i gang med at operere.

Resolute Support – Afghanistan
Det danske Mobile Protection Team har siden sidste uge gennemført 16 missioner ud af 21 planlagte. Aflysningerne har primært skyldtes  begrænset bevægelsesfrihed på grund af forhøjet trusselsniveau i Kabul.
Military Working Dog-teamet i Kabul har undersøgt ca. 130 køretøjer og haft daglige patruljer ved advisorbygningerne i området.

Afghan National Army Officers Academy (ANAOA Den afghanske officersskole)
Hovedopgaven har været forberedelse og udvælgelse til næste semesters start. Det vurderes, at ANAOA Selection har gjort en stor indsats for at få så kvalificeret et indtag som muligt.

Mentorerne i Selection har haft travlt og vurderer, at processen har været den bedste længe. Der mangler kun den endelige godkendelse fra det afghanske forsvarsministerium.