Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Kronprinsessen besøger MINUSMA

Indholdsområde

 
 
 

Kronprinsessen besøger MINUSMA 

Næsten alle de 60 udsendte soldater ved Flyvevåbnets FN-bidrag i Mali fik hilst på kronprinsesse Mary, da HKH overraskende dukkede op i Bamako.

26-10-2017 - kl. 13:05
Efter besøg i C 130 Hercules MINUSMA

Af Lars Bøgh Vinther. Foto: Anders Fridberg.
Værnsfælles forsvarskommando.


Soldaterne fra Air Transport Wing i Aalborg havde arbejdet i døgndrift på at få C 130 Hercules flyet klar til flyvning, da kortegen med Kronprinsesse Mary, udviklingsminister Ulla Tørnæs og ambassadør Winnie Petersen ankom.

Fartøjschefen orienterer i cockpittet

Transportflyet skulle på mission til Gao med 70 passagerer, men der var tid til at hilse på alle besætningsmedlemmer og på de sikringssoldater som flyver med på operationerne.  Danmark har selv et større værksted og lager samt logistiklokaler i lufthavnen. Her fik kronprinsessen syn for, hvor kompleks en opgave det er at støtte FN med taktisk troppetransport.

Loadmasterne underholder på rampen.

Danskerne bor i Camp Bifrost udenfor lufthavnen, og her skiftede kronprinsessen til uniform.  Som premierløjtnant i Hjemmeværnet gjaldt besøget ikke mindst de 12 hjemmeværnssoldater, der døgnet rundt bevogter lejren og sikrer adgangen til Bifrost.  

I uniform som premierløjtnant i Hjemmeværnet.

Hjemmeværnsfolkene kommer fra hele landet, og er under udsendelsen og forberedelsen midlertidigt ansat i Flyvevåbnets Eskadrille 660, som har ansvaret for den såkaldte force protection.  I anledning af det kongelige besøg havde MINUSMA bidraget også besøg af chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly. 

Ole bevogter Camp Bifrost. Til daglig er han hjemmeværnsmand på Bornholm.

Efter rundvisning, et timelangt møde med hjemmeværnskollegaerne og middag med alle soldater i lejren sluttede kronprinsessen besøget af med en tale i kaffe-HUBen.

Afsluttende tale i Bifrosts halvåbne cafe.

Til pressen: Kongehuset har frigivet en mappe med fotos fra besøget. De kan hentes HER

Se video fra besøget her: (følger senere)

Kronprinsessen i Mali