Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Hercules i Afrika 

Hercules flyet i Mali er et efterspurgt bidrag. De mange specialister på missionen sætter en ære i at holde det på vingerne.

03-11-2017 - kl. 09:28
Af Lars Bøgh Vinther, Kommunikationssektionen

Når NATO, koalitioner og ikke mindst FN henvender sig til Danmark angående forsvars-bidrag, handler det ifølge chefen for Operationsstaben i VFK ofte om transportfly. Generalmajor Kenneth Pedersen var sammen med stabschefen i Flyvevåbnet, oberst Peter Alexa, og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly på tjenestesteds-besøg i Mali i forbindelse med Kronprinsessens nylige besøg. 

Under besøget fik delegationen syn for det store behov der er, for at kunne transportere gods, lokale passagerer og FN-soldater sikkert rundt i det store vestafrikanske land. Man fik også indblik i den komplicerede opgave det er, at holde et fly på vingerne og samtidig sikre både lejren, flyet og værksteder, så specialisterne frit kan løse deres opgaver.

Hør hvad delegationen fik ud af besøget her nedenfor, og rul længere ned og se videoer om bevogtning og om arbejdet med at holde transportflyet på vingerne.Transportflyet

 

Sikringsstyrken

 

Generaler på besøg