Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Flagdag i de internationale missioner

Indholdsområde

 
 
 

Flagdag i de internationale missioner 

Flagdagen for Danmarks Udsendte blev også markeret hos de udsendte danske soldater.

06-09-2016 - kl. 12:56
Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando.

Qatar
Ni soldater fra Flyvevåbnet markerede flagdagen i Qatar med en lille parade og senere fællesspisning. Soldaterne repræsenterer to af Flyvevåbnets bidrag til Operation Inherent Resolve og Kampen mod ISIL. Royal Danish Air Force (RDAF) Mission and Target Approval Authority Team og RDAF Air Operation Center hold 5. Foto: Flyvevåbnet.

KFOR kage
I Kosovo blev flagdagen markeret af Hold 35A med en flot Dannebrogslagkage i Camp Maréchal de Lattre de Tassigny....

KFOR kransnedlæggelse

... men også med kransenedlæggelse, tale og et minuts stilhed ved mindestenen for overkonstabel Susanne Lauritzen, der blev dræbt ved et færdselsuheld i Kosovo i 2003. Fotos: KFOR Hold 35A

Ambassadør hilser
I Afghanistan havde de danske soldater ved Resolut Support Mission besøg
af den nytiltrådte danske ambassadør, Jean-Charles Ellermann-Kingombe, der her hilser på de udsendte. Flagdagen blev også markeret med mindehøjtidelighed i kirken og fællesspisning.

Holdbillede
De danske soldater, ambassadøren og chefen for det danske element foran kirken. Fotos: Presseofficer kaptajn Kristensen.

C-130 flagdag
Herculesbidraget (Hold 2) i Kuwait tog dette billede på flagdagen, før besætning og fly tog på mission. Det er derfor, at strømvognen til højre for flyet er med på billedet. Foto: C-130 bidraget.

Irak grill
Soldaterne ved Operation Inherent Resolve på Al Asad-basen i Irak har netop modtaget et nyt hold irakiske soldater til træning. Derfor var der ikke tid til en samlet parade. Men dagen blev markeret med gudstjeneste og grill.

Dannebrog i IrakFeltpræsten hos soldaterne i Irak havde sørget for, at ingen glemte flagdagen. Fotos: Presseofficer Thomas.