Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danske soldater er nu landet i Kuwait

Indholdsområde

 
 
 

Danske soldater er nu landet i Kuwait 

Omkring to tredjedele af de danske soldater, der er udsendt til træningsbidraget på Al Asad Airbase i Irak, er nu landet i Kuwait.

09-01-2020 - kl. 11:13

Af Forsvarskommandoen 

Det danske Hercules-transportfly, der skulle transportere de danske soldater fra Al Asad Airbase i Irak til Kuwait, er nu landet.

Danske soldater landet i Kuwait med Hercules.
Danske soldater lander i Kuwait med dansk Hercules.

”Operationen med at få vores soldater flyttet fra Al Asad til Kuwait er nu veloverstået, og alle de soldater, der skal flyttes, er således landet sikkert,” siger oberst Jens Lønborg, der er chef for Forsvarskommandoens Operationsafdeling. 

Soldater på vej ind i Hercules
Soldater på vej ind i Hercules i Irak.

På baggrund af et missilangreb mod Al Asad Airbase i Irak natten til onsdag blev det i går besluttet, at en del af de danske soldater, der befinder sig på basen som en del af det danske træningsbidrag, skulle flyttes midlertidigt til Kuwait.

”De danske soldaters sikkerhed er helt afgørende for mig og for regeringen. Derfor er de midlertidigt flyttet til Kuwait, mens de ikke kan gennemføre den træning, som de er i Irak for. Jeg er glad for, at flytningen er foregået hurtigt og efter planen. Og jeg har stor respekt for de soldater, der er tilbage på basen, hvor de fortsat udfører vigtige opgaver,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Soldater på vej ind i Hercules
Danske soldater på vej til Kuwait.

Omkring en tredjedel af de cirka 130 soldater, der udgør træningsbidraget, er stadig på Al Asad Airbase i Irak. De skal varetage operative opgaver på basen.