Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Døgnrapporten 20-01-2020

Indholdsområde

 
 
 

Døgnrapporten 20-01-2020 

Hændelser i det nationale beredskab over weekenden. Døgnrapporten opdateres på alle hverda

20-01-2020 - kl. 08:21
Eftersøgning og redning

19. januar
  • 12.11. Redningshelikopteren fra Roskilde indsættes, da et ultralet fly løber tør for brændstof nord for Sjællands Odde. Flyet nødlandede på stranden ved Gniben.
  • 14.23. To redningshelikoptere fra Skrydstrup og Aalborg, fem redningsbåde fra Sæby, Skagen og Østerby Redningsstationer samt Marinehjemmeværnsfartøjet Najaden og dennes gummibåd blev indsat i rednings- og efterfølgende eftersøgningsaktion vest for Læsø. Forsvarets Redningscenter modtog indledningsvis via 112 anmeldelse om, at en person var observeret i vandet i havsnød. Anmelderen gik selv ud for at redde den nødstedte. Redningscenteret indsatte helikopter og redningsfartøjer. Den nødstedte og anmelderen blev samlet op af redningsfartøjet fra Sæby Redningsstation og reddet i land til ambulance. Her oplyste den nødstedte, at yderligere en person var i vandet. Derfor blev redningsaktionen udvidet til en større eftersøgning. Efter ca. 3 timers eftersøgning i et forholdsvis lille område blev det vurderet, at det ikke var sandsynligt at finde den savnede og eftersøgningen blev indstillet.


Andre maritime assistancer

18. januar
  • 12.59. Dansk Søredningsselskab Årø hjalp en motorbåd med motorstop ud for Fænø.
19. januar
  • 11.35. Forsvarets Redningscenter modtog anmeldelse om observation af en drivende jolle ved Bogø. Marinehjemmeværnsfartøjet Aries, som var i området, blev bedt om at undersøge jollen og konstatere, om der var tegn på en søulykke. Jollen blev undersøgt og alt tydede på, at der var tale om en jolle, der var drevet til havs.Militær hjælp til andre myndigheder

  • 252 soldaterer er indsat til støtte for politiet ved grænseovergange og i bevogtningsopgaver.