Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Forsvarsgalleriet kører igen 

I 2018 downloadede brugerne omkring 16.000 fotos fra Forsvarsgalleriet, der var lukket ned i perioden 24. maj til 10. december pga. tilpasning til EU’s databeskyttelsesregler.

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarskommandoen

16.000 fotos er downloaded fra websitet https://www.forsvarsgalleriet.dk/ i 2018. Heraf var der 1172 downloads efter Forsvarsgalleriets genåbning 10. december,  hvor brugere som noget nyt alle skal have password og kodeord. 

statistik
Den mest travle dag på Forsvarsgalleriet var 8. april med 946 downloads.

Efter genåbningen er ca. 180 brugere blevet oprettet i Forsvarsgalleriet. De fleste brugere er medarbejdere i Forsvarsministeriets koncern.

Seahawk er et populært motiv
Siden Forsvarsgalleriets oprettelse har fotos af vores F-16 kampfly og kampvogne været blandt de mest populære billeder, men nu har de fået en konkurrent i Søværnets maritime helikopter MH-60R Seahawk. Årets mest downloadede foto er taget af Rune Dyrholm fra kommunikationssektionen og viser Seahawkhelikopter i luften med hav og de karakteristiske stejle færøske skrænter i baggrunden.

seahawk nr 1
Billedet er fra marts 2018, hvor helikopteren trænede sammen med et inspektionsskib. Foto: Rune Dyrholm.


På anden pladsen er et foto fra samme billedserie.

Nr 2 Seahawk

Fem fotos er på en delt 3. plads. Her er motiverne sidste lynxflyvning, Seahawk på Færøerne, den opgraderede Leopard 2A7, F-16 på Baltic Airpolicing samt inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen. De er taget af Rune Dyrholm og Steffen Fog fra kommunikationssektionen, Peter Timo Staggemeier og Jóna Astrid Lautrup Lambastein fra Flyvevåbnets Fototjeneste og Jacek Siminski.

F-16 kampfly
Foto taget af Jacek Siminski fra The Aviationist.com og stillet til rådighed for Forsvaret som tak for han fik mulighed for at tage billeder af F-16 i luften.

Ejnar Mikkelsen
Ejnar Mikkelsen er et af Forsvarets tre inspektionsfartøjer i Knud Rasmussen klassen. Foto fra sommeren 2017 taget af Steffen Fog.

kampvogn
Foto fra 12. december af den opgraderede Leopard 2 kampvogn, der benævnes Leopard 2A7. Billedet er taget i forbindelse med skydning i Oksbøl. Foto: Peter Timo Staggemeier fra Flyvevåbnets Fototjeneste.

farvel lynx
De danske Lynx-helikoptere har netop 15. december 2017 fløjet den sidste tur som en operativ del af Forsvaret, og fra nu af tager MH-60R Seahawk over i både Nordatlanten, sydpå og herhjemme. Den sidste tur med Lynx gik fra Flyvestation Karup til Viborg og retur. Foto: Jóna Astrid Lautrup Lambastein, Flyvevåbnets Fototjeneste.

seahawk
Endnu et af billederne fra Rune Dyrholms fotoserie med Seahawk.Sidst opdateret 15-02-2019 - kl. 12:59