Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 

4000 downloadede fotos i 2014 

Forsvarsgalleriets brugere downloadede i 2014 4000 fotos fra forsvarsgalleriet. De mest downloadede fotos var fra Forsvarets indsats mod terrorbevægelsen ISIL.

Af Sune Wadskjær Nielsen, Værnsfælles Forsvarskommando

Omkring 4000 billeder blev downloadet fra Forsvarets online billedsamling – forsvarsgalleriet – i 2014. Forsvarsgalleriet kom online i august 2013, så 2014 var det første hele kalenderår, hvor man kunne hente fotos fra billedsamlingen via internettet. Forsvarsgalleriet består af et udvalg af billeder, der er tilgængelige for offentligheden på siden forsvarsgalleriet.dk. Forsvarets medarbejdere kan få adgang til hele samlingen via et log ind på linket forsvarsgalleriet.dk/mediearkiv. Statistikken fra 2014 viser, at der er mange dage uden downloads, mens der på enkelte dage bliver downloadet mange fotos. Rekorden var 16. oktober 2015, hvor der alene blev downloadet 525 fotos. Det billede har heldigvis ændret sig i 2015, hvor det næsten er hver dag, at brugere henter fotos fra forsvarsgalleriet.Brugernes downloadmønster i 2014


Et af de mest populære fotos fra forsvarsgalleriet. 2. oktober 2014 forlader det danske F-16 bidrag til koalitionen mod ISIL Flyvestation Skrydstrup. Opgaven er at bekæmpe ISIL i Irak. Foto: Lars Richter, Flyvevåbnets Fototjeneste.


Forsvarsgalleriets brugere anvender et bredt udvalg af billeder. De populæreste fotos er downloadet ni gange. Det er henholdsvis et foto af en F-16 jagerfly på vej for at deltage i koalitionen mod terrorbevægelsen ISIL, et foto af en finskytte på øvelse i Grafenwörh i Tyskland og et billede fra ISAF hold 17’s sidste operation i Helmandprovinsen. Fotograferne er henholdsvis Lars Richter fra Flyvevåbnets Fototjeneste, freelancejournalist og fotograf Rune Dyrholm samt videofotograf Carsten Sandberg fra Værnsfælles Forsvarskommando. Også på andenpladsen finder vi et af Lars Richters fotos fra F-16 flyenes afrejse mod Mellemøsten 2. oktober 2014.


1. Brigade på skarpskydningsøvelse i Grafenwöhr i Sydtyskland. Billedet er taget 2-3. juli 2014. Foto: Rune Dyrholm.


Pansret minerydningskøretøj PNMIRK i Helmands ørken i maj 2014. Foto: Carsten Sandberg.

Det primære formål med forsvarsgalleriet er, at det skal være let og ukompliceret at finde fotos fra Forsvarets aktiviteter. I stedet for at man skal ringe rundt til Forsvarets mange forskellige myndigheder og tjenestesteder, skal man kunne finde billederne et sted. Samtidig vil man også kunne spare meget tid, hvis Forsvarets fotografer uploader deres bedste fotos til forsvarsgalleriet, så de er arkiveret et sted, hvor alle kan finde dem.

Downloads i 2014 dag til dag.

De 50 mest downloadede fotos.
Sidst opdateret 27-01-2019 - kl. 19:39

Interne links

Eksterne links