Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Dansk soldat

Internationalt samarbejde og operationer 

Dansk forsvar har en lang tradition for internationalt militært samarbejde. Danmark har deltaget aktivt i fredsstøttende FN-operationer siden 1948. Mange tusinde danske soldater har gjort tjeneste i verdens urocentre.

Udviklingen i den sikkerhedspolitiske situation i Europa har siden begyndelsen af 1990’erne gjort det nødvendigt at ændre forsvarets internationale rolle. Det har betydet et større dansk internationalt engagement - og involveret både hæren, søværnet og flyvevåbnet.

Siden 1990 har hæren haft enheder på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Søværnet har deltaget med enheder i Middelhavet, den Persiske Golf, ved Gibraltarstrædet og i Adénbugten. Flyvevåbnet har opereret i Afghanistan, Libyen, Mali og i kampen mod ISIL i Irak og Syrien. De danske soldater har deltaget i den internationale kamp mod terrorisme, i fredsskabende og fredsstøttende operationer under barske vilkår langt fra Danmarks grænser.

Du kan se, hvor danske soldater er indsat lige nu på verdenskortet, læse mere om missionerne i menuen til venstre og se aktuelle opdateringer fra de internationale missioner i de ugentlige mission updates, som du finder i menuen i højre side.
Sidst opdateret 31-01-2018 - kl. 08:24

Seneste nyheder