Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Hæren

Hærens materiel 

Hærens soldater skal kunne udsendes over hele verden for at løse en bred vifte af opgaver og under alle typer af forhold og betingelser. Derfor råder hæren over moderne udrustning og materiel i form af lette og tunge våben og våbensystemer, en meget lang række forskellige køretøjer både med og uden panser, entreprenørmaskiner, kommunikationsudstyr og alle de andre ting der skal bruges, hvis hæren med kort varsel skal udsende soldater, der skal kunne klare sig selv i et øde eller fjendtligt område.

Hæren har i dag fokus på de internationale missioner og det meste af hærens materiel er indkøbt til brug i udlandet. Men hæren støtter også politiet og redningsberedskabet, hvis katastrofer eller større ulykker rammer landet.

Hæren støtter det civile samfund med terrængående køretøjer, når der er så meget sne, at der ikke kan køre almindelige ambulancer. Forsvarets ammunitionsryddere støtter politiet i forbindelse med bombetrusler og fund af ulovligt fyrværkeri og ammunitionsgenstande. Derfor har hæren også bomberobotter og andre typer udstyr til håndtering af sprængstof.


Sidst opdateret 29-03-2016 - kl. 10:41